Hlavní obsah

Catherine Zeta-Jonesová a Michael Douglas prodávají dům. Připomíná anglické venkovské sídlo

Poté, co jejich obě děti příslovečně vyletěly z hnízda, rozhodl se slavný herecký pár Catherine Zeta-Jonesová a Michael Douglas prodat svůj dům s názvem Longmeadow ve státě New York. Nemovitost, která na první pohled nápadně připomíná tradiční anglická venkovská sídla, nabízejí za 12 milionů dolarů (cca 280 milionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Herecký pár Catherine Zeta-Jonesová a Michael Douglas prodávají svůj dům v Irvingtonu.

Článek

Při pohledu na tento venkovský dům by člověka napadlo, že musí stát někde na venkově na starém kontinentu. Patrně v Anglii. Nebo ve Walesu, který je rodištěm jeho současné majitelky, herečky Catherine Zeta-Jonesové (54). Právě ta jej podle magazínu People v roce 2019 koupila. Utratila za něj tehdy 4,5 milionu dolarů (105 milionů korun). Dům ovšem stojí ve vesničce Irvington, na břehu řeky Hudson v americkém státě New York.

Nachází se na pozemku o velikosti necelých pěti hektarů, má čtyři podlaží a je postavený z cihel. Ovšem některé části jsou obkládané kamenem. Manželé jej nechali velmi pečlivě rekonstruovat a modernizovat, přitom však v interiéru zachovali jeho původní zámeckou noblesu a styl.

Knihovna s točitým schodištěm

V domě je osm ložnic, každá s vlastní koupelnou, a další čtyři samostatné koupelny a toalety. Srdcem domova je velký obývací pokoj s krbem a dvojicí proti sobě umístěných obloukových sedaček a salonek s barem. Milovníky historizujících interiérů pak jistě nadchne pracovna se stěnami obloženými dřevěným táflováním, krbem a rozlehlá knihovna sahající od země ke stropu s točitým dřevěným schodištěm.

Z domu lze vycházet na úrovni prvního patra na velikou terasu s výhledem na řeku, z níž se sestupuje do zahrady po schodišti rozvětvujícím se vidlicovitě na dvě ramena.

Prostorná kuchyň je zařízena v náznaku rustikálního stylu v kombinaci černé a bílé barvy. Nechybí velký, šestiplotýnkový sporák, dřez s baterií ve zlaté barvě a centrální ostrůvek s mramorovou pracovní plochou.

V přízemí domu je umístěna nejenom posilovna, herny, ale především velký vyhřívaný vnitřní bazén. Venku je pak letní kuchyně.

Herečka, která se nedávno objevila v seriálu Wednesday, se svěřila listu The Wall Street Journal, že už když dům kupovala, věděla, že si v něm jejich rodina užije spoustu krásných chvil, což se také stalo. „Nyní, když syn i dcera (Dylan, 23 a Carys, 21 - pozn. red.) vyletěli z hnízda, zdá se, že je ten správný čas dům prodat,“ řekla s tím, že společně s manželem Michaelem Douglasem (79) plánují v budoucnu trávit více času na Bermudách a v Evropě.

Filmová Wednesday prodává tento dům s květovanou koupelnou

Bydlení

Související články

Výběr článků

Načítám