Hlavní obsah

Americký sen na kolech: Manželé žijí ve 13metrovém karavanu

Když se podíváte od místa řidiče dál do nitra karavanu, v němž po Spojených státech amerických cestují manželé Hillary a Kris, máte pocit, že snad nikde nekončí. Měří totiž úctyhodných 13 metrů, a tak je dost pohodlný a prostorný nejen pro své majitele, ale i pro jejich psa. Života v karavanu manželé nelitují, stejně jako svého sňatku, byť je cizí lidé často považují za otce a dceru.

Manželé cestují po Státech ve 13 metrů dlouhém karavanuVideo: AP

Článek

Manželé Hillary (35) a Kris (57) spolu začali chodit v roce 2018, když pracovali pro stejného zaměstnavatele, zdravotnickou společnost Fortune 500. Jejich zájmy se přitom nijak výrazně nepotkávají, zatímco Kris je milovníkem všeho, co zavání benzínem, Hillary je nadšená turistka, fotografka a miluje psy. Nejvíce se míjejí, pokud jde o sledování televize nebo poslech hudby. Každý z nich zkrátka vyrostl na něčem jiném. Přesto ale zjistili, že je jim spolu dobře.

Jak se brzy ukázalo, dokážou být dobře sehraní. Kris je zkušený, dokáže spoustu věcí opravit a poradí si v náročných situacích. Hillary je zase dobrý plánovač, věci pečlivě promýšlí dopředu, zatímco Kris pohotově reaguje na nenadálé překážky a výzvy.

Pandemie zhatila cestu kolem světa

Manželé spolu nejprve bydleli v rodinném domě v Durhamu v Severní Karolíně. Plánovali si, jak se vydají na cestu kolem světa. V karavanu. Jenomže přišel březen roku 2020 a s ním pandemie koronaviru. Na cestování po světě nemohlo být ani pomyšlení.

Stylový karavan připomínající flashdisk nabídne i zastřešenou terasu

Tipy a trendy

A tak, v době lockdownů, manželé sledovali alespoň youtube kanály ze světa karavanistů. „Ani jeden z nás nikdy karavanem necestoval. Bylo to pro nás úplně nové. Nicméně jsme se do toho ponořili,“ vzpomíná Hillary s tím, že když se situace ohledně koronaviru uklidnila, našli si karavan přes internet a spontánně se rozhodli, že s ním začnou jezdit. „Letěli jsme do jiného státu, abychom si ho vyzvedli, a ani jsme nevěděli, jak tu věc nastartovat. Celou cestu domů jsme si říkali, do čeho jsme se to pustili,“ vypráví Hillary v reportáži deníku Metro.

Jakmile si ale všechno vyzkoušeli, kouzlu karavanu zcela propadli. Nadchl je pocit svobody, kterou život v něm přináší. Na cestách v něm strávili rok, přičemž pracovali na dálku. A přitom stále vlastnili svůj dům v Severní Karolíně.

Foto: AP

Ve 13 metrů dlouhém karavanu je spousta místa.

Teprve po roce se rozhodli, že přejdou na nomádský styl života definitivně. Dům prodali a spolu s ním vše, co na cestách nepotřebovali. Za utržené peníze si z druhé ruky koupili 13,5 metru dlouhý karavan American Coach 45A.

V jeho interiéru lze objevit dvě velké pohovky, manželskou postel velikosti king size, čtyři televize, prostor zařízený jako pracovnu, myčku nádobí, pračku, sušičku, koupelnu se sprchou i spíž. Interiér ochlazuje klimatizace a v zimě zase vyhřívá podlahové topení. To vše se ovládá pomocí dotykového panelu.

Do puntíku karavanový pes

Protože Kris má už dvě dospělé děti a Hillary po vlastních netouží, pořídili si spolu tedy psa. Jmenuje se Axle, je z útulku a je to kříženec labradora a dobrmana. Jak říká Hillary, Axle v karavanu vyrostl a je to do puntíku karavanový pes.

Manželé sice zatím nepodnikli původně plánovanou cestu kolem světa, zato během posledních tří let stihli projet skoro všechny státy USA. V současnosti jim chybí do sbírky už jen Aljaška, Havaj, Connecticut, Delaware, Iowa, Massachusetts, Nebraska, New Jersey, Rhode Island, Jižní Dakota a Vermont.

Foto: AP

Kris a Hillary sice s životem v karavanu neměli žádné zkušenosti, pustili se do něj ale po hlavě. A nelitují.

Zatímco Kris dále pracuje pro zdravotnickou firmu, v níž se seznámili, Hillary se věnuje jejich profilu na sociálních sítích, kde se pár o zážitky ze svých cest dělí s odběrateli. Zpočátku je trochu zarazilo, když je lidé občas omylem považovali za otce a dceru, protože ani jednoho z nich nenapadlo, že by jejich 22letý věkový rozdíl mohl být tak patrný.

Věk je jen číslo

„Když jsme se poprvé potkali, myslela jsme si, že je mnohem mladší, a on mě zase považoval za starší. Zpočátku nás vůbec nenapadlo, že by mezi námi mohl být tak velký rozdíl,“ říká Hillary s tím, že se necítí nijak uraženi občasným přehmatem lidí. Prostě jen vysvětlí, že Kris není její rodič, ale že jsou manželé.

Méně příjemné je zaškatulkování podle stereotypů, s nímž se rovněž někdy setkávají. „Spousta lidí si vytváří domněnky, proč jsme spolu. Například že já jsem zlatokopka a on je se mnou jenom proto, že chce mladou holku. Stereotypy ale nejsou pokaždé pravdivé. Může být opravdu nádherné zůstat otevřený. Pokud jste šťastní, věk je skutečně jen číslo,“ uzavírá nadšená cestovatelka z karavanu.

Mladý pár toužil po víkendovém obydlí. Alternativu našel ve staré „vejtřasce“

Bydlení

Anketa

Umíte si představit, že byste vše prodali a žili v karavanu?
Ano, snadno.
71,7 %
Kdyby to nešlo jinak...
5,8 %
Moc ne.
12,9 %
Ne, to si v žádném případě neumím představit.
9,6 %
Celkem hlasovalo 5521 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám