Hlavní obsah

Výroba Ineosu Grenadier stojí, na vině je krachující dodavatel

Společnost Ineos Automotive musela dočasně zastavit výrobu modelů Grenadier a Grenadier Quartermaster, důvodem jsou chybějící dodávky důležitých dílů od dodavatele, který se nachází před insolvencí.

Foto: Ineos Automotive

Výroba modelu Ineos Grenadier Quartermaster

Článek

Automobilka Ineos Automotive oznámila dočasné přerušení výroby terénního modelu Grenadier a odvozeného pick-upu Grenadier Quartermaster ve své francouzské továrně v Hambachu. K jejímu obnovení by přitom mohlo dojít až v příštím roce.

Důvod k přerušení výroby přitom není na straně automobilky, ale jednoho z jejích dodavatelů. Automobilka bohužel nezveřejnila, o jaký komponent se jedná, mělo by však jít o důležitý díl výbavy, bez kterého nelze automobily prodávat.

V současnosti neznáme ani jméno dodavatele, jenž výrobu zastavil. Představitel automobilky ovšem v rozhovoru pro Automotive News Europe uvedl, že se zmiňovaný dodavatel nachází v situaci před vyhlášením úpadku.

Foto: Dajbych 4x4

Ineos Grenadier

Podle Motor1 by přitom oním neznámým dodavatelem mohla být společnost Recaro Automotive, která již začátkem července oznámila finanční potíže a vyhlásila bankrot. Společnost však plánovala udržet výrobu a vyřídit objednávky i během procesu insolvence. Od té chvíle se však mohlo ledacos změnit.

Automobilka Ineos Automotive pak ve vyjádření pro Motor1 uvedla, že se snaží najít řešení, jež by umožnilo výrobu co nejrychleji obnovit. K tomu ale nejspíš dojde až ke konci roku, případně začátkem roku příštího. Na plnou výrobní kapacitu se pak automobilka jistě vrátí až v roce 2025.

Pozastavení výroby se dotkne i části vozů objednaných českými zákazníky, jak Novinkám potvrdilo lokální zastoupení značky. K dispozici jsou ovšem vozy ze skladových zásob, řádově pár desítek kusů. Zájemci, kterým se nebude chtít čekat na kompletaci vozu, tak mají možnost vybrat si některý z již vyrobených vozů v podobné konfiguraci.

Ineos má ambiciózní plány. Chystá další dvě SUV a chce továrnu v USA

AutoMoto

Ineos představil elektrický offroad Fusilier hned ve dvou provedeních

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám