Hlavní obsah

VW zveřejnil siluetu dostupného elektromobilu s cenou do 500 000 korun

Skupina Volkswagen potvrdila vývoj elektromobilu s cenou kolem 20 000 eur, což je v přepočtu necelých 500 000 Kč. Vůz by měl být vyvíjen v Evropě, pro Evropu a podle siluety půjde o malý hatchback.

Foto: Volkswagen Group

Silueta dostupného elektromobilu skupiny VW s cenou do půl milionu korun

Článek

Jedním z hlavních problémů v nástupu elektromobility jsou vysoké ceny nových vozů, které padají jen velmi pomalu. Řada automobilek proto pracuje na dostupném, čistě elektrickém modelu, jehož vývoj prostřednictvím sociální sítě LinkedIn potvrdila i skupina Volkswagen.

Parametry vozu zatím neznáme, vůz by však měl být uveden v roce 2027 a jeho cena by se měla pohybovat do 20 000 eur, což je v přepočtu necelých 500 000 korun.

Foto: Volkswagen

Dostupný elektromobil VW Group připomíná křížence elektromobilů e-Up! a ID.3.

Vůz, který by měl být vyvíjen v Evropě a určen pro evropské trhy, automobilka ukázala formou tajemné siluety, která velikostí připomíná VW e-Up, zatímco design odkazuje spíše na uhlazené tvary modelu ID.3. 

Tvary působí spíše zaobleně a jistě budou podřízeny optimální aerodynamice a bohatému vnitřnímu prostoru.

Oliver Blume, výkonný ředitel skupiny Volkswagen, o novém modelu hovoří jako o projektu orientovaném na budoucnost, který má přinést dostupnou elektrickou mobilitu z Evropy pro Evropu.

Thomas Schäfer, výkonný ředitel značky Volkswagen a šéf představenstva, pak v příspěvku dodává: „Naše vozidla budou určovat standardy v segmentu základních vozů z hlediska technologií, designu, kvality a zákaznického zážitku.“

Množné číslo přitom naznačuje, že by projekt opět mohl vzniknout pod několika značkami skupiny, podobně jako model e-Up.

Vývoj dostupného elektromobilu se přitom stává stále náročnějším z hlediska růstu cen energií, materiálů a surovin potřebných pro výrobu. Schäfer proto také zdůrazňuje, že dostupný evropský elektromobil bude potřebovat i politickou podporu.

Zájem o elektromobily v USA klesá, Volkswagen tak odkládá uvedení modelu ID.7

AutoMoto

VW poodhaluje nejsilnější golf s pohonem předních kol, nové GTI Clubsport

AutoMoto
Související témata:
Volkswagen Group

Výběr článků

Načítám