Hlavní obsah

Volvo XC90 dostane facelift, vedle nového elektromobilu zůstane v nabídce jako hybrid

Automobilka Volvo uvede 4. září modernizované provedení modelu XC90. Druhá generace je na trhu již od roku 2015, s modernizací se ale má stát hybridní alternativou k čistě elektrickému nástupci EX90.

Foto: Volvo

Upoutávka na modernizaci Volva XC90

Článek

Nová iterace hybridního Volva XC90 bude představena na akci oslavující uvedení na trh jeho zcela nového elektrického sourozence EX90.

Pokračování současné XC90 se spalovacími, respektive hybridními motory nebylo jisté. Nyní se však zdá, že švédská značka lehce mírní svůj rázný přechod k plné elektromobilitě.

Očekává se, že aktualizace XC90 přinese první velkou stylovou revizi SUV od jeho uvedení na trh v roce 2015 a sladí jej s novým modelem EX90.

Foto: Volvo

XC90 druhé generace je na trhu od roku 2015.

Volvo nabírá opačný směr, přesouvá výrobu elektromobilů z Číny do Belgie

AutoMoto
Foto: Volvo

Nové EX90 je čistým elektromobilem.

Na zveřejněné upoutávce je vidět, že dostane nová světla pro denní svícení, která přecházejí od pevného podpisu „Thorova kladiva“. Podobně jako EX90 může integrovat i systém Lidar, který poskytuje podrobnější data pro asistenční a bezpečnostní systémy vozu.

Interiér se pravděpodobně rovněž inspiruje minimalistickým uspořádáním EX90, ve kterém je většina ovládacích prvků přiřazena k centrální 14,5palcové dotykové obrazovce infotainmentu.

K pohonu pravděpodobně poslouží plug-in hybridní motorizace, jejíž parametry však zůstávají nepotvrzeny. Více automobilka prozradí na začátku září.

Elektrické SUV EX90 ohlašuje novou éru Volva

AutoMoto

Konvenční volva čeká poslední facelift, pak už bude značka plně elektrická

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám