Hlavní obsah

Volkswagen zvažuje ještě ostřejší Golf R

Po nedávno uvedeném Golfu GTI Clubsport by automobilka Volkswagen mohla představit ještě ostřejší Golf R Clubsport. Na vývoji už se pracuje, zatím ale nepadlo rozhodnutí o výrobě.

Foto: Volkswagen

Maskovaný prototyp Volkswagenu Golf R osmé generace po modernizaci

Článek

Automobilka Volkswagen nedávno představila model Golf GTI Clubsport, který je nejrychlejším golfem s pohonem předních kol. Brzy by se však nabídka ostrých hatchbacků značky mohla rozrůst ještě o nový nejrychlejší golf s pohonem všech kol.

Martin Hube, tiskový mluvčí značky, totiž v rozhovoru pro Road & Track prozradil, že automobilka pracuje na dalším zajímavém modelu: „Uvažují o verzi Clubsport modelu Golf R a pracují na ní.“

Golf R, který je vlajkovou lodí mezi ostrými hatchbacky značky, by v ostré verzi Clubsport mohl nabídnout přepracovaný podvozek s vylepšeným pohonem všech kol, sníženou hmotnost a zvýšený výkon, který dnes standardně dosahuje 235 kW (320 k).

Ve srovnání s Golfem GTI bude Golf R kvůli pohonu všech kol vždy těžší, takže by se nemělo jednat ani tak o okruhový vůz, jako spíš o stroj připravený na pořádně ostrou jízdu na silnicích. V závislosti na zvyšování výkonu jeho přeplňovaného dvoulitrového čtyřválce by ale mohlo jít o vůbec nejsilnější hot hatch automobilky.

Navzdory potvrzenému vývoji však není jisté, zda se vůz skutečně objeví na silnicích. Vše bude záležet na představenstvu společnosti, které ještě musí výrobu posvětit a dát jí zelenou. Samotný tiskový mluvčí doufá v úspěch projektu, na informace o možném termínu premiéry je však příliš brzy.

Volkswagen poodhaluje ostrý hatchback Golf R po faceliftu

AutoMoto

Volkswagen uvedl elektrickou alternativu Golfu GTI

AutoMoto

Výběr článků

Načítám