Hlavní obsah

Video ukazuje nehody na nejrizikovější křižovatce v Británii. Řidiči tam přehlížejí běžnou značku

Záběry z bezpečnostní kamery ukazují autonehody na „nejnebezpečnější křižovatce v Británii“, kde se za šest týdnů událo třináct nehod.

Na britské křižovatce došlo za poslední dva měsíce ke 13 dopravním nehodámVideo: AP

Článek

Na křižovatce silnice A521 ve městě Cheadle v hrabství Staffordshire byla jen za dva měsíce způsobena škoda téměř 200 000 liber, více než šest milionů korun. Uvádí to agentura AP, která zprávu přináší.

Za velký počet nehod nemůže žádný nezvyklý, záludný tvar křižovatky, ale jen nepozornost. Řidiči aut z vedlejší silnice opakovaně nedávají přednost. Vymlouvají se přitom na vybledlé vodorovné dopravní značení. Určující je však přítomnost svislé značky, navíc s textovým dodatkem.

Záběry z kamery zvonku z blízkého domu radního Garyho Bentleyho zachytily dramatické scény. Podle něj jen od srpna došlo ke zhruba 13 nehodám.

Pokyny ke startování vozu jsou nejasné, žaluje majitel automobilku po nezvyklé nehodě

AutoMoto

Jeden záběr ukazuje boční srážku s nákladním vozem. Poslední nehoda se stala ve čtvrtek 17. října, kdy se na křižovatce srazilo auto a dodávka. Majitelé domů se nyní obávají, že na místě havárie někdo přijde o život, a nabádají místní radu, aby přijala opatření.

„Slyšíte velkou ránu, vyběhnete ven a na střeše je zase auto. Je otázka času, než tam někoho zabijí. V tuto chvíli jsme na čtyřdenní sérii. Jsme tu 15 let, vždy to bylo nehodové místo, ale z nějakého důvodu se to zhoršuje. Nevím, jestli je to dopravním značením,“ říká pětapadesátiletý majitel místní hospody Conor Bernard Devine.

„Rada namalovala jednu čáru. Ale nehoda minulý týden byla na druhé straně, kde se nebarvilo. Namalovali jen jednu stranu silnice. Kdo tohle udělá? Jedna strana je krásně namalovaná, druhá není vidět. Chtěl jsem, aby se značky změnily z ‚dej přednost‘ na ‚stop‘, to je minimum, co chci. Ideálně chceme sadu semaforů,“ říká Bentley.

Mark Deaville, člen kabinetu pro dopravu v radě hrabství Staffordshire, uvedl, že nehody se vyšetřují.

Pojišťovací podvodníci mají nový trik, bouraná auta vytvářejí v grafických programech

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám