Hlavní obsah

Velká modernizace Tesly Model Y letos nedorazí, potvrdil Musk

Elon Musk prostřednictvím sociální sítě X potvrdil, že žádná velká modernizace Tesly Model Y letos není v plánu. Automobilka ale bude pokračovat v postupných menších vylepšeních.

Foto: Tesla

Tesla Model Y

Článek

Po loňské modernizaci sedanu Tesla Model 3, od které uběhlo již 9 měsíců, začali mnozí fanoušci americké automobilky vyhlížet modernizaci crossoveru Model Y. Oba vozy totiž stojí na podobné technice a modernizace by měla přinést inovace z menšího sedanu i do populárnějšího crossoveru, který se v roce 2023 stal nejprodávanějším autem na světě.

Očekávaná modernizace se dokonce měla stát pro některé zákazníky důvodem k odložení pořízení nového vozu. Elon Musk, šéf automobilky, nicméně prostřednictvím své sociální sítě X uvedl, že modernizace Tesly Model Y v tomto roce není v plánu.

Musk nicméně v příspěvku nezapomněl dodat, že automobilka neustále provádí vylepšení svých vozů. Auto novější jen o šest měsíců tak bude o něco málo lepší.

Informace o pozdější modernizaci Tesly Model Y přitom nejsou zcela nečekané. Již v únoru měla automobilka informovat prodejce, kteří se setkávají se zákazníky odkládajícími nákup vozů Model Y kvůli možné modernizaci, že facelift není plánovaný na tento rok, jak uvádí Carscoops.

S největší pravděpodobností se tak modernizace dočkáme až v příštím roce. Pokud by se držela trendu nastaveného sedanem Model 3, pak nabídne lepší aerodynamiku, lehce upravená světla a ještě minimalističtější kabinu bez páček za volantem, ovšem s větším centrálním displejem, menším zadním displejem a lepším audiosystémem.

Test geniální i otravné Tesly Model 3 po modernizaci

Testy

Tesla představila výkonnou verzi Modelu 3 za 1,3 milionu

AutoMoto

Výběr článků

Načítám