Hlavní obsah

V Egyptě uspořádali první rallye na sněhu

Gíza v Egyptě se stala místem konání první rallye na sněhu v oblastech Afriky a Středního východu. V areálu Ski Egypt se prohánělo patnáct vozidel s pohonem všech kol, jejichž řidiči předváděli drifty i zdolávání překážek.

Závody rallye v indoorovém lyžařském centru v EgyptěVideo: Reuters

Článek

Egypt a zejména Gízu si většina z nás spojuje s pouštěmi a pyramidami, během prvního červnového víkendu se zde ale uskutečnila také údajně první zimní rallye v oblastech Afriky a Středního východu.

Dostatek sněhu, který je v této oblasti jinak poměrně raritní, zajistilo zimní centrum Ski Egypt, součást areálu Mall of Egypt. Centrum má rozlohu 22 000 metrů čtverečních a panují zde teploty kolem -2 °C. Celkem je v areálu kolem 7000 tun sněhu, což by z něj mělo dělat největší zařízení tohoto typu v oblasti Afriky.

Podle Xinhua.net na trať vyrazilo patnáct vozidel s pohonem všech kol, jejichž řidiči předváděli na sněhu driftování i zdolávání různých překážek na vytyčené trase. Podle organizátora akce přitom byla jízda na sněhu pro většinu jezdců novinkou, neboť jsou zvyklí především na pouštní podmínky.

Společnost Ski Egypt událost uspořádala v rámci propagace zimních sportů, závodů a také neobvyklé zábavy v oblastech Egypta.

Dacia Sandrider prochází testováním, automobilka se pochlubila fotkami

AutoMoto

Karel Loprais a jeho vůz z Dakaru budou na poštovních známkách

AutoMoto

Výběr článků

Načítám