Hlavní obsah

Unikátní Porsche 911 GT3 RS vzniklo jako pocta slavnému závodníkovi

Automobilka Porsche představila speciální model 911 GT3 RS, který připomíná úspěšného švýcarského závodníka jménem Jo Siffert. Jedinečný vůz čeká cesta napříč Švýcarskem, po které bude prodán náhodně vybranému zájemci.

Foto: Porsche

Jedinečné Porsche 911 GT3 RS

Článek

Speciální vůz vznikal ve spolupráci s rodinou slavného jezdce a inspirací byl jeho závodní speciál Porsche 917, se kterým si Jo Siffert a Kurt Ahrens dojeli v roce 1969 pro vítězství na okruhu Österreichring. Základem je bílá barva Pure White, kterou doplňují detaily v zeleném odstínu Viper Green.

Kromě toho je vůz ozdoben číslovkou 29 na kapotě, dveřích a výrazném křídle. Nechybí nápisy Porsche a specialitou jsou hořčíková kola v černé barvě, na jejichž centrální matici je vyobrazena silueta závodního Porsche 917.

Automobilka se navíc spojila se společnostmi Bosch a Shell, které dodaly polepy dotvářející vzhled klasického závodního vozu. Na B sloupku je pak malá plaketa s podpisem jezdce.

Z kabiny automobilka mnoho neukázala, sedadla jsou ale čalouněna v červeno-černé kombinaci a na hlavové opěrce je vyobrazen motiv helmy. Vůz má také speciální prahy a prošívanou středovou konzolu. Speciálně lakován měl být i klíč od vozu.

Jo Siffert sice zemřel již roce 1971, ve Švýcarsku je však dodnes mimořádně populární osobností kvůli své obrovské touze závodit. Za 11 let své kariéry totiž stihl účast v 298 závodech, k čemuž si občas pomohl tím, že za jeden víkend startoval ve více závodech.

Automobil, který je ukázkou práce zakázkového programu Sonderwunsch, bude v následujících týdnech vystaven v dealerství značky napříč Švýcarskem a v listopadu by měl být vystaven na Auto Zürich. Na konci jeho cesty bude prodán náhodně vybranému zájemci.

Porsche 911 už je opravdu příliš velké, zaznívá i z automobilky

AutoMoto

Porsche Cayenne nabídne osmiválec i po roce 2030

AutoMoto

Výběr článků

Načítám