Hlavní obsah

Unikátní hypersport Pininfarina zamířil do sbírky Michaela Jordana

Když během srpnové události s názvem Monterey Car Week v Kalifornii představila automobilka Pininfarina svůj unikát s názvem Battista Targamerica, uvedla, že vůz patří „renomovanému sběrateli automobilů“. Nyní se svět dozvídá, že jím není nikdo jiný než basketbalová legenda a podnikatel Michael Jordan.

Foto: Pininfarina

Michael Jordan přebírá své Pininfarini Battista Targamerica.

Článek

Jediný kus otevřeného hypersportu Pininfarina Battista Targamerica převzal Jordan začátkem měsíce. S odhadovaným čistým jměním ve výši 3,5 miliardy dolarů (105,9 miliardy korun) je bývalá hvězda NBA přesně tím typem člověka, který si může dovolit investovat pár desítek milionů do zakázkově vyrobeného elektrického hypersportu.

„Toto unikátní mistrovské dílo ztělesňuje špičku designu a technické výjimečnosti, výsledek pozoruhodné společné cesty. Jsme vděční, že jsme mohli tuto unikátni vizi přivést k životu,“ uvedla automobilka v příspěvku na Facebooku, kterým majitele zveřejnila.

Otevřený hypersport od Pininfariny vznikl pro jediného klienta, uvnitř má i humidor na doutníky

AutoMoto

Targamerica je unikátní tím, že nemá střechu. Kromě této zásadní změny je tu také jedinečná kombinace barev stříbrné Liquido Gloss s doplňky v modré barvě Iconica Blu Gloss. To je barevná kombinace inspirovaná Ferrari Testarossa Spider z roku 1986, který vlastnil bývalý šéf Fiatu Gianni Agnelli. Zajímavá je také speciální sada keramicky leštěných kol s černými anodizovanými středovými krytkami.

Michael Jordan nezapomněl ani na interiér, který si do detailu naspecifikoval. Většina kabiny je potažena béžovou kůží, ale některé prvky jsou v černé kůži. Na Jordanovu žádost navrhla a vyvinula Pininfarina malý držák na doutníky a humidor, který je umístěn mezi sedadly. Je vyroben z hliníku a skla a pojme až tři doutníky.

Stejně jako standardní Battista je i Targamerica vybavena čtyřmi elektrickými motory, které společně produkují 1396 kW výkonu a 2340 Nm točivého momentu, což umožňuje vozu zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než 2 sekundy.

V Beskydech se začínají prodávat hypersporty Pininfarina. Showroom má i svůj heliport

AutoMoto

Výběr článků

Načítám