Hlavní obsah

Úpravce ždíme z dvanáctiválce Lamborghini přes dva tisíce koní

Americká firma Underground Racing připravuje kit se dvěma turbodmychadly pro Lamborghini Revuelto. Jeho dvanáctiválec tak nabídne téměř 1,5 megawattu výkonu.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Revuelto

Článek

Lamborghini Revuelto není na světě dlouho a stejně jako ostatní modely značky má atmosférický motor. S nimi bude mít zanedlouho společné i to, že mu někdo přidá turbodmychadla pro naprosto šílený výkon. Pracuje na tom společnost Underground Racing.

Práce stále probíhají, ale firma již zveřejnila několik fotografií a video, kde tento neskutečný výtvor prezentuje. Je vybaven párem turbodmychadel s frézovanými lopatkovými koly od firmy Precision. Zatím není na světě úplný seznam plánovaných vylepšení motoru, budou však nezbytná k tomu, aby dvanáctiválec bezpečně a stabilně zvládal více než dvojnásobek výkonu, na který byl původně navržen.

Kromě dvou turbodmychadel a zesílených vnitřností motoru bude součástí také zakázkový výfukový systém a řídicí software JRR M1. Underground Racing uvádí, že auto bude po dokončení produkovat neuvěřitelných 1492 kW (2026 k) - zhruba dvojnásobek původní hodnoty.

Není zatím jasné, kolik točivého momentu bude upravená V12 mít, ale určitě to bude mnohem více než 725 Nm sériového motoru. Dvě turbodmychadla se třemi elektrickými motory, které Revuelto opouští z výroby, by měly učinit tento vůz naprostou bestií a pravděpodobně schopnou konkurovat elektrickým hypersportům.

Není to poprvé, co Underground Racing pracuje na motoru Lamborghini V12. Nabízí také balíčky s dvojitým přeplňováním pro modely Murciélago a Aventador, přičemž druhý zmíněný byl k dispozici s výkonem až 1192 kW na kolech při použití závodního paliva.

Lamborghini Revuelto dostalo speciální odstín, lakovali jej 435 hodin

AutoMoto

Výběr článků

Načítám