Hlavní obsah

Německý úpravce vdechl Dacii Duster nečekaně sportovní charakter

Dacia Duster je dostupné SUV, které se v poslední generaci snaží zaujmout robustním designem. Německý prodejce a úpravce značky se však rozhodl propůjčit tomuto modelu nečekaně sportovní vzhled. Zatím jsou k dispozici grafické skici.

Foto: Carpoint

Dacia Duster Carpoint Edition

Článek

Dacia Duster je synonymem dostupného, odolného a celkem schopného SUV, úpravy vozu se tak často soustředí právě na zdůraznění těchto rysů. Německý dealer Carpoint, který navíc provádí úpravy vozů značky Dacia, se však rozhodl proměnit třetí generaci modelu Duster v robustně sportovní stroj s nečekaným šmrncem.

Zatím je Dacia Duster Carpoint Edition ve fázi vývoje, společnost už ale zveřejnila několik digitálních skic, které vypadají opravdu zajímavě. Slibují totiž rozšiřující bodykit, originální barevné fólie, nová kola, snížení podvozku a celkově agresivnější design.

Nechybí také přepracovaný přední a zadní nárazník, nové nástavce a výraznější lemy prahů, upravená maska nebo naznačené sání na kapotě. Zajímavě pak působí i červené detaily skryté u mnoha nových doplňků.

Zatím není zřejmé, zda se upravená Dacia Duster dočká i vyššího výkonu, který by si jistě zasloužila. Jako ideální kandidát k úpravám se přitom nabízí motorizace 1.3 TCe, nabízející standardně nejvyšší výkon 96 kW (130 k), která je navíc jako jediná dostupná také s pohonem všech kol.

Společnost bohužel nezmínila, kdy se produkt dostane na trh, a otázkou zůstává také jeho cena. Carpoint ovšem nabízí spoustu relativně dostupného příslušenství pro vozy značky Dacia a řadu zajímavých cenově rozumných úprav. Nezbývá tedy než doufat, že bude v zavedeném přístupu pokračovat.

Dacia Sandero je nejprodávanějším autem Evropy

AutoMoto

Za volantem nové Dacie Duster: Vydařený mezigenerační skok

Testy
Související témata:

Výběr článků

Načítám