Hlavní obsah

Tramvaj s formulí na korbě budí v Praze nevídaný rozruch

Od pondělí do čtvrtka brázdí ulice Prahy mazací tramvaj s neobvyklým zbarvením a především výjimečným nákladem. Monopost F1 na korbě budí rozruch nejen u turistů, láká i fanoušky obou odvětví, hromadné dopravy a motosportu.

V Praze jezdí tramvaj s formulí na korběVideo: Marek Tereba, Novinky

Článek

Takzvaná mazačka si svým nezvyklým tvarem zaslouží pozornost každý den, o to více s monopostem na korbě.

Jedná se o model RB18, v němž Max Verstappen a Sergio Pérez reprezentovali tým Red Bull Racing v roce 2022. Formuli na nákladní platformu tramvaje usadil jeřáb vybavený speciálním ramenem.

Mazačka s monopostem projíždí celou Prahou po trase naplánované tak, aby byla vidět na co nejvíce místech. Fanoušci ji mohou zastihnout ve Strašnicích, Vršovicích, na I. P. Pavlova, na Karlově náměstí, na Staroměstské, na Letné, na Náměstí Republiky, na Palmovce, v Hloubětíně a na dalších místech.

„Našel jsem si ji na mapách PID, naháněl jsem ji asi hodinu,“ uvedl fanoušek pro Novinky, a připomněl tak, že mazačku, stejně jako všechny tramvaje v provozu, lze sledovat prostřednictvím on-line aplikace.

To vše slouží jako pozvánka na vystoupení skutečné formule 1 během akce Red Bull Showrun. V sobotu 17. srpna do ní v rámci exhibice usedne pilot David Coulthard. Na Rohanském nábřeží v Praze rozpálí gumy o něco staršího, ale ikonického vozu RB7, ve kterém v roce 2011 Němec Sebastian Vettel a Australan Mark Webber dosáhli dvanácti vítězství, Vettel se stal světovým šampionem a Red Bull Racing získal pohár konstruktérů.

Vítězná formule 1 pojede exhibici v pražském Karlíně

AutoMoto

Formuli 1 v Praze prožene David Coulthard

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám