Hlavní obsah

Tesla chce v Číně vyrábět šestisedadlovou verzi Modelu Y

Americká automobilka Tesla hodlá koncem příštího roku zahájit v Číně výrobu nové verze svého elektromobilu Model Y se šesti sedadly. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací. Firma tak chce zvýšit zájem o svůj nejprodávanější, ale stárnoucí elektromobil a reagovat na prostornější konkurenci.

Foto: Tesla

Standardní Tesla Model Y

Článek

Tesla již podle jednoho ze zdrojů požádala dodavatele, aby se připravili na zvýšení produkce vozů Model Y v její šanghajské továrně. Automobilka, v jejímž čele stojí miliardář Elon Musk, uvedla Model Y na trh v roce 2020.

Agentura Reuters již dříve informovala, že Tesla pracuje na nové verzi vozu s označením Juniper. Tato verze bude mít pět sedadel a na trh by měla vstoupit začátkem příštího roku namísto původně plánovaného letošního roku, uvedl jeden ze zdrojů.

Šestisedadlová verze by mohla přidat prostřední sedadlo v první řadě, anebo třetí řadu sedadel v uspořádání 2+2+2. Zřejmě by se to však neobešlo bez zvětšení karoserie či prodloužení rozvoru.

Přidání šestimístné varianty by bylo zřejmou reakcí na tlak v Číně ze strany domácích rivalů, zatímco v USA Tesla upřednostňuje technologii samořízení a vývoj robotaxi.

Tito soupeři totiž letos odhalili nejméně čtyři konkurenty Modelu Y, včetně Onvo L60 od Nia a 7X od Zeekru, oba s prostornějším interiérem.

Crossover Model Y je stále nejprodávanějším vozem v Číně mezi všemi typy pohonů s 207 800 prodanými kusy od ledna do června.

Nejen čínská auta. Kanada zdaní i dovezené tesly

AutoMoto

Test geniální i otravné Tesly Model 3 po modernizaci

Testy
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám