Hlavní obsah

Světla Bugatti Chiron stojí víc než luxusní limuzína

Automobily značky Bugatti patří díky použitým technologiím i omezené produkci k nejdražším a nejvzácnějším na světě. Podobně drahé jsou pak i jejich náhradní díly, jak ukazuje inzerát nabízející pouhá čelní světla za částku přes 3,6 milionu korun.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Článek

Bugatti Chiron už má sice svého nástupce, letos představený model Tourbillon, přesto stále probíhá jeho výroba. Respektive výroba různých speciálních edic, které byly od modelu Chiron odvozeny.

U podobně drahých a vzácných automobilů, výroba byla předem limitována na 500 kusů (včetně různých speciálních edic), ovšem není nákladné jen pořízení samotného vozu, ale také jeho servis. To ostatně ukazuje i inzerát na eBay, na který upozornil Motor1.

Prodejce z Polska totiž na německé verzi světoznámého prodejního portálu nabízí pár světel od společnosti Valeo, která jsou určena pro modely Bugatti Chiron Pur Sport a Super Sport 300+, jejichž produkce byla omezena na 40 kusů. Cena samotných světel je pak až zarážející.

Zájemce si totiž musí připravit 147 000 eur, což je dnes v přepočtu 3,68 milionu korun, tedy částku přesahující výchozí ceny celých luxusních limuzín typu Mercedesu třídy S.

Světla jsou navíc označena jako použitá, nicméně podle prodejce by měla být v perfektní kondici. V inzerátu a na fotografiích navíc prodejce, jenž má zatím na eBay pozitivní hodnocení, ukazuje i výrobní kódy, podle kterých by se mělo jednat o skutečně originální díly.

Znovu se tak potvrzuje, že hypersporty nejsou nákladné pouze na pořízení, ale také na provoz a případný servis. I běžné úkony, jako výměna kapalin, brzd či pneumatik, se totiž u exkluzivních vozů mnohdy vyšplhají na statisícové či milionové částky.

Nový automobilový vrchol: Bugatti Tourbillon má šestnáctiválec bez přeplňování

AutoMoto

Bugatti představuje L’Ultime, poslední kus hypersportu Chiron

AutoMoto

Výběr článků

Načítám