Hlavní obsah

Speciální Toyota GR86 má exkluzivitu i zelený lak. Zbytek nabídky dostal pár vylepšení

Pravděpodobně pouze japonská specialitka RZ Ridge Green Limited bude svých 200 majitelů hledat skrz losování. Ti, na které se nedostane, si však aspoň užijí vylepšeného podvozku standardní GR86.

Foto: Toyota

Toyota GR86 RZ Ridge Green Limited

Článek

Toyota připravila pro japonskou verzi GR86 modelového roku 2025 drobnou modernizaci, zaměřenou hlavně na lepší ovladatelnost, což řidičské nadšence jistě potěší. Firma při úpravách čerpala z poznatků získaných na závodních okruzích.

Vylepšení se zaměřují na ostřejší ovladatelnost. Toyota vylepšila tlumiče a řízení pro lepší odezvu, což má zlepšit jízdní vlastnosti. Také upravila software ovládání škrticí klapky u verze s manuální převodovkou pro přímější spojení mezi nohou řidiče a motorem. U automatické převodovky inženýři zlepšili hladkost i rychlost přeřazování.

Další novinky u modelu GR86 pro rok 2025 v Japonsku zahrnují systém sledování tlaku v pneumatikách a denní svícení, v Evropě i USA běžný už mnoho let.

Pokud hledáte exkluzivitu, Toyota pořádá losování o novou edici RZ Ridge Green Limited, která bude vyrobena pouze ve 200 kusech. Tato verze má nápadnou zelenou barvu, bronzová 18" kola a sportovní pneumatiky o rozměru 215/40 R18. Interiér nabídne vyšité logo speciální edice a dvoubarevná sportovní sedadla v kombinaci semiše a kůže.

Test hybridní Toyoty C-HR: Pokračování úspěšného příběhu

Testy

Ceny standardní GR86 se v Japonsku dle tiskové zprávy pohybují od 2,9 do 3,6 milionu jenů (od 425 do 528 tisíc korun), v závislosti na výbavě a převodovce. Provedení RZ Ridge Green Limited přijde na 3,9 milionu jenů s manuálem a 4 miliony jenů s automatem (572, resp. 587 tisíc korun), ovšem je třeba se nejdříve registrovat do onoho losování – to je možné do 28. července. Pak už stačí mít jen trochu štěstí.

Ačkoli byly tyto novinky oznámeny pro japonský model, je velmi pravděpodobné, že se vylepšení podvozku v nadcházejících měsících objeví i u verzí pro ostatní světové trhy. Jen edice RZ Ridge Green Limited dost možná zůstane Japonsku.

Toyota Land Cruiser řady 70 definitivně končí s naftovým motorem V8

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám