Hlavní obsah

Speciální edice Alfy Romeo připomíná první vítězství v závodě Mille Miglia

V druhé polovině životního cyklu sedanu Giulia a SUV Stelvio, dvou modelů na sdílené platformě Giorgio, automobilka Alfa Romeo stupňuje nabídku speciálních edic. Verze Super Sport se týká výhradně nejvýkonnější motorizace Quadrifoglio.

Foto: Alfa Romeo

Stelvio a Giulia v edici Quadrifoglio Super Sport s vozem 6C 1500 Super Sport uprostřed

Článek

Limitovaná edice nese název „Super Sport“, který označuje první vítězství Alfy Romeo na slavném dálkovém závodě Mille Miglia v roce 1928 s vozem 6C 1500 Super Sport.

Poprvé od představení čtyřlístku před 101 lety má ikonické logo černý trojúhelník než obvyklé bílé pozadí.

Oba vozy mají na oficiálních snímcích elegantní metalický černý lak Nero Vulcano, ale k mání bude i specialita v červené třívrstvé Rosso Etna. Alternativně může být sedan nastříkán také bílou.

U sedanu se lze rozhodnout pro střechu z uhlíkových vláken. Alfa Romeo na Giulii Quadrifoglio obula 19palcová kola, zatímco SUV jezdí na 21palcových discích. Oba modely jsou v rámci edice dodávány s černými brzdovými třmeny a výfukovým systémem Akrapovič s koncovkami z uhlíkových vláken. Zrcátka jsou také v karbonu, podobně jako spodní část předního nárazníku.

Uvnitř Alfa Romeo použila červené uhlíkové vlákno na palubní desku, středovou konzolu a výplně dveří. Bližší pohled na hlavové opěrky odhalí, kolik vozů bude vyrobeno – 275 exemplářů giulie a dalších 175 kusů stelvia. Ceny pro český trh zatím nejsou potvrzeny.

Alfa Romeo ustoupila politickému tlaku a přejmenovala auto týden po premiéře

AutoMoto

Nástupci Alfy Romeo Stelvio a Giulia budou elektromobily

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám