Hlavní obsah

Speciální Bugatti Chiron Super Sport vzdává hold legendě 30. let

Kombinace žlutého a černého lakování spolu s detaily připomínající Type 55 ze 30. let minulého století jsou charakteristické pro speciální chiron, označený 55 1 of 1.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Super Sport 55 1 of 1

Článek

Bugatti Type 55 možná nepatří k nejznámějším meziválečným vozům této značky, byl ale prvním, na němž designér Jean Bugatti – jeho karoserie byla na většině z 38 vyrobených kusů – použil dvoubarevný motiv. A právě ten, kombinaci černé barvy na zádi a žluté na přídi s černou linkou uprostřed, nyní připomíná speciální chiron s označením 55 1 of 1.

Kromě kombinace barev a linky ve středu kapoty stojí za zmínku také postupný přechod černé barvy v čísla 55 na blatnících a totéž ve žluté zevnitř na výplních dveří.

„Z dálky vzor 55 zapříčiňuje, že blatníky vypadají černé jako na originálu. Na tom, jelikož tam končí některé díly nějakou linkou, můžete lakovat až k ní. Ale na Chironu Super Sport musel být postupný přechod,“ vysvětlil Jascha Straub, šéf divizí Sur Mesure a Individualization u značky Bugatti.

Za zmínku stojí také speciální desetipaprsková kola se žlutými emblémy EB či dvoubarevné zadní křídlo, které má zespodu žlutý lak a nápis „55 1 of 1“. Ten se opakuje na několika dalších místech exteriéru i interiéru.

Po technické stránce se nezměnilo nic, což znamená, že vůz stále pohání osmilitrový motor konfigurace W16 o výkonu 1177 kW a točivém momentu 1600 Nm. To stačí k nejvyšší rychlosti 440 km/h. Jak je nasnadě už z označení, tento chiron bude vzácnější než původní Type 55, neboť vznikne v jediném kuse. Zda již má svého majitele, či kolik peněz za vůz zaplatil, automobilka nezveřejnila.

Nové bugatti je elektrické a má jen 14 koní, přesto je snadné si ho zamilovat

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám