Hlavní obsah

Slavné trio po 22 letech končí, prozrazuje upoutávka na poslední díl The Grand Tour

Amazon zveřejnil upoutávku na poslední epizodu pořadu The Grand Tour. Znamená to konec 22letého partnerství mezi Jeremym Clarksonem, Richardem Hammondem a Jamesem Mayem. Trio se proslavilo moderní interpretací pořadu Top Gear a pokračovalo právě v The Grand Tour.

Foto: Profimedia.cz

Richard Hammond, James May a Jeremy Clarkson

Článek

Konec jedné éry je tu. Poslední epizoda pořadu The Grand Tour bude odvysílána 13. září. Až se tak stane, bude to pravděpodobně naposledy, kdy se Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May objeví ve společné show.

Grand Tour se vysílá už osm let, ale trio je ještě ikoničtější díky Top Gearu na BBC. Pořad se stal globálním fenoménem.

Poslední epizoda se jmenuje One For The Road a Amazon zveřejnil upoutávku. Poznamenává, že trio je spolu 22 let, a ukazuje Clarksona, jak říká: „Naposled, vyrážíme.“ Klip ukazuje, jak cestují přes poušť a sdílejí typické vtipné momenty. Zdá se také, že mají problémy se svými vozy, mezi které patří upravená Lancia Montecarlo.

Pořad The Grand Tour možná čeká restart, změnit se má i to nejdůležitější

AutoMoto

Zatímco upoutávka toho moc neodhaluje, samotné video je na youtubu již jedním z největších hitů.

Únava a elektromobily

Na začátku roku v rozhovoru pro The Times Clarkson naznačil, že po všech kouscích, které už se svými kolegy při natáčení různých motoristických pořadů předvedli, začala týmu na pozadí pořadu pomalu docházet inspirace.

„Řídil jsem auta ve vyšších nadmořských výškách než kdokoli jiný a severněji než kdokoli jiný. Udělali jsme všechno, co se s autem dá dělat. Když jsme měli porady o tom, co dál, lidé jen rozhazovali rukama,“ uvedl Clarkson.

Jak navíc dodal, natáčení pořadu bylo i fyzicky náročné, zejména „pokud nejste v kondici, jste tlustí a staří“, což už Clarkson podle svých slov je. Zavzpomínal přitom na natáčení a kempování v Mauritánii a poušti Sahara, kde se moderátoři nemohli jen tak vydat do komfortních hotelů.

Únava i elektromobily. Jeremy Clarkson zmínil důvody konce The Grand Tour

AutoMoto

Během rozhovoru přitom reagoval i na nedávná slova Jamese Maye, který uvedl, že při současných změnách v osobní dopravě a nástupu elektromobility je nyní skvělá doba pro nové motoristické pořady.

„James May si myslí, že nikdy nebyla zajímavější doba, pokud jde o způsob, jakým se dopravujeme, a pravděpodobně má pravdu, já si ale nemyslím, že je to příliš zajímavé pro televizi,“ řekl Clarkson. A neodpustil si rýpanec do elektrifikace.

„Elektromobil se nijak neliší od mrazáku nebo mikrovlnné trouby. Není v tom žádné kouzlo ani vzrušení.“ Tohle téma se tak podle jeho slov hodí spíše do psaných médií. Mimochodem, v těch Clarkson stále působí. O autech totiž píše sloupek pro The Sunday Times.

Jeremy Clarkson byl vyhlášen nejvíc sexy mužem ve Velké Británii

AutoMoto

Jeremy Clarkson řídil závodní Škodu 1100 OHC. Nadchla ho

AutoMoto

Výběr článků

Načítám