Hlavní obsah

Škoda odhalila detaily omlazené scaly a kamiqu

Duo příbuzných kompaktů, hatchback Scala a crossover Kamiq, se 1. srpna dočká premiéry modernizovaného provedení. Soustředit se bude na příď včetně světlometů, které jsou v detailních skicách k vidění v rámci zveřejněné upoutávky.

Foto: Škoda Auto

Skica předního světlometu Škody Scala po faceliftu

Článek

Po čtyřech letech na trhu se modely na platformě MQB A0 od Škody dočkají faceliftu, který je do jisté míry vizuálně zařadí i vedle novější fabie čtvrté generace.

Po designérských skicách se automobilka v poslední upoutávce zaměřuje na přední světlomety.

Škoda poodhaluje modernizace scaly a kamiqu, mají ostřejší rysy

AutoMoto

V případě scaly jsou tvarovaná světla nyní protažena až k masce chladiče. Moduly denního svícení na spodním i horním okraji v předních světlometech se nyní sbíhají uprostřed a spodní linka se zakřivuje u vnějšího kraje, čímž dotváří nový světelný podpis.

Druhým obrázkem nejsou vesmírná tělesa, ale nákres horního pásu LED svícení, kterého se designéři kamiqu nezbavili ani v rámci modernizace. Horní část rozděleného světlometu je nyní zúžená.

Foto: Škoda Auto

Skica denního LED pásu Škody Kamiq po faceliftu

Jde tu ale i o novou technologii. Hlavní část světel, umístěná níže, je nyní větší a obsahuje hexagonální Matrix moduly světlometů, tedy s funkcí vykrývání okolního provozu, které jsou nově k dispozici pro oba modely.

Automobilka hovoří také o tom, že oba modely budou mít výbavu bohatší o prvky z vozů vyšších tříd. Zatím neříká nic o motorizacích, můžeme ovšem předpokládat, že změn na tomto poli nebude mnoho a vozy se opět spolehnou na litrový tříválec a čtyřválcovou patnáctistovku.

Více mladoboleslavská automobilka prozradí při on-line premiéře 1. srpna.

První test Škody Scala 1.5 TSI: Auto, které Boleslavi dosud chybělo

AutoMoto

První jízda se Škodou Kamiq: Svižná, úsporná a trochu překvapivá

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám