Hlavní obsah

Škoda Kylaq se ukazuje v lehkém maskování

Škoda poutá na premiéru crossoveru Kylaq. Kompaktní SUV je určeno speciálně pro indický trh. Oficiálně zveřejněné fotografie maskovaných prototypů odhalují stylistické prvky novinky, která se do Evropy nepodívá.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kylaq

Článek

Na nově zveřejněných fotografiích je k vidění silueta kompaktního crossoveru i detaily hranatých světlometů a zadních svítilen.

Malé SUV bude prvním indickým modelem s designovým jazykem Modern Solid se zvýrazněným podpisem LED osvětlení.

Kylaq měří na délku 3995 mm, má rozvor 2566 mm a světlou výšku 189 mm. Vůz pohání motor 1,0 TSI o výkonu 85 kW (115 k) a točivém momentu 178 Nm s možností volby šestistupňové manuální nebo šestistupňové automatické převodovky.

Škoda představuje sedan Slavia, novinku pro Indii jsme prohlédli do detailu

AutoMoto

Zásadní novinka Škody Auto pro rychle se rozvíjející indický trh se ukáže 6. listopadu. Název Kylaq vybrali Indové v internetovém hlasování. Odpovídá tradičnímu škodováckému značení SUV se spalovacími motory, začíná tedy na „k“ a končí na „q“. Je odvozen ze sanskrtského slova pro křišťál. Automobilka pro tento účel registrovala více názvů, včetně např. Kwiq, Kymaq, Kariq či Kyroq.

Po větším kushaqu a sedanu Slavia jde o třetí škodu na speciální indické platformě MQB-A0-IN, kterou má v rámci koncernu Volkswagen na starosti právě mladoboleslavská automobilka.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kylaq

Škoda uvádí, že jednotný konstrukční základ platformy je zaměřen na vysokou úroveň lokalizace, nízké provozní náklady a snadnou výrobu. Jedná se o první platformu, kterou společnost vyvinula mimo Evropu a která je navržena pro potřeby indického trhu.

Zároveň umožňuje použití úsporných motorů a bezpečnostních systémů specifických pro místní podmínky a také plnění nových a přísnějších indických bezpečnostních a emisních norem.

Mladoboleslavská automobilka si klade za cíl prodávat v Indii do roku 2026 ročně 100 000 vozů, stát se do roku 2030 nejprodávanější evropskou značkou a v rámci odpovědnosti za tento region dosáhnout pro všechny značky koncernu pětiprocentního podílu na trhu.

Škoda Auto posiluje v Indii. Z nového centra bude exportovat vozy do Vietnamu

Ekonomika

Škoda představuje Kushaq, indický crossover má silnější klakson a nevadí mu kaluže

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám