Hlavní obsah

Řidič za volantem skládal Rubikovu kostku, nachytal ho policejní vrtulník

V rychlosti 126 km/h skládal řidič staršího peugeotu Rubikovu kostku a nevěnoval se řízení. K jeho smůle ho přistihla policejní helikoptéra, video nyní koluje po sítích jako odstrašující příklad.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S výrazným zdokonalením systémů pomáhajících s řízením, respektive systémů autonomního řízení, se vyrojila řada videí, kdy se lidé za volantem věnují všemu možnému, jen ne volantu. Jenže jak se ukazuje, řidiči se svému jedinému úkolu mnohdy nevěnují ani ve starších a méně sofistikovaných vozech.

Ukázkou je video, které letos v květnu prostřednictvím sociální sítě X sdílelo španělské Generální ředitelství pro dopravu (DGT). Na záběrech, které pořídila kamera na vrtulníku již v roce 2019, totiž vidíme řidiče staršího kombíku Peugeot 307 SW, který nemá ruce na volantu.

Ačkoliv uhání po dálnici rychlostí kolem 126 km/h, jeho zrak je upřen na Rubikovu kostku, kterou za jízdy skládá. Netřeba přitom zmiňovat, že vůz představený v roce 2002 si mohl nechat o sofistikovaných asistenčních systémech jen zdát.

Jak příspěvek DGT připomíná, nepozornost je příčinou až 32 procent nehod na silnicích. Nepochopitelné chování řidiče na záběrech naštěstí tragédií neskončilo, dodnes je ale šokující ukázkou toho, jak nezodpovědní umí řidiči za volantem být. I proto ho španělské úřady připomínají.

Dodávkové vozy musí být bezpečnější, reaguje americká organizace na rozmach e-shopů

AutoMoto

Toyota vyrábí umělé prsty, pomáhají lidem pracovat s roboty

AutoMoto

Výběr článků

Načítám