Hlavní obsah

Renault poodhaluje nový model, naváže na ikonickou čtyřku

Francouzská automobilka Renault se pochlubila prvními ukázkami nového elektrického modelu 4 E-Tech, který bude představen během nadcházejícího pařížského autosalonu.

Foto: Renault

Ukázka masky nového elektromobilu Renault 4 E-Tech

Článek

Automobilka Renault se veze na vlně retra, která kromě původního loga oživuje také historické značení modelů. Po premiéře elektrického Renaultu 5, odkazujícího na malé městské mini, se automobilka nyní připravuje na premiéru znovuzrozeného Renaultu 4, nyní ale opět v elektrické podobě s označením E-Tech.

Renault 4, poprvé představený v roce 1961, patří mezi legendy francouzského automobilového průmyslu a ikony značky Renault. Jeho vývoz probíhal do více než 100 zemí světa a celkem bylo vyrobeno přes 8 milionů kusů. Není tedy divu, že se značka pokusí na slavný příběh navázat.

Novodobý Renault 4 E-Tech bude představen během pařížského autosalonu, který odstartuje 14. října. Automobilka ale už nyní prozradila, že jeho základem bude platforma AmpR Small, použitá také pro malý Renault 5. Ovšem zatímco „pětka“ měří 3,92 metru, Renault 4 E-Tech bude mít délku 4,14 metru.

V ukázce vidíme mnoho detailů odkazujících na původní Renault 4, jako například masku s kulatými světly, osvětleným logem a rámečkem, zadní svítilny rozdělené do tří segmentů, charakteristické okno nad zadním kolem, dekor ve spodní části dveří, spoiler protahující linii střechy, dekory na blatnících nebo stylovou látkovou otevírací střechu.

Foto: Renault

Původní Renault 4

Podle automobilky by měla novinka slibovat nejlepší vnitřní prostornost v rámci segmentu i nekompromisní komfort a agilitu.

Vůz bude vyráběn ve francouzském závodu Maubeuge a jeho prodej odstartuje v příštím roce.

Pařížský autosalon se nevzdává, nabídne nejen francouzské novinky

AutoMoto

Renault 5 se dočkal ostré verze od Alpine

AutoMoto

Výběr článků

Načítám