Hlavní obsah

První snímky nové Škody Kodiaq s minimálním maskováním

Špionážním fotografům se pravděpodobně podařilo zachytit prototyp Škody Kodiaq druhé generace ve své sériové karoserii. Novinka se představí na konci letošního roku, stejně jako nový superb.

Foto: Carpix/Novinky.cz

Škoda Kodiaq druhé generace

Článek

Prototyp nového kodiaqu má podobné podlouhlé proporce jako současná generace největšího SUV mladoboleslavské automobilky. Dlouhé zadní dveře a výrazný zadní převis karoserie naznačují, že by se opět mohlo jednat o až sedmimístný model.

Na zádi jsou vidět části horizontálně členěných svítilen se světelným podpisem podobným jako u BMW X5 před modernizací.

Příď se svislými aerodynamickými otvory, typickým tvarem masky chladiče a čtveřicí světlometů naznačuje, že půjde spíše o designovou evoluci. Ostře řezané světlomety připomínají indický kushaq.

Technicky však půjde o zcela nový model. Stejně jako chystaný nový superb a passat by měla novinka stát na platformě MQB Evo, která počítá zejména s hybridními pohony o více stupních elektrifikace, od mild hybridů s elektrickou asistencí po externě nabíjecí plug-in hybridy.

Dvojice vlajkových modelů bude jednou z posledních premiér konvenčních modelů. Škoda se nyní soustředí především na plně elektrickou ofenzivu, kdy k enyaqu do roku 2026 přibudou tři nové elektromobily včetně dvou kompaktních.

Nový superb a kodiaq dorazí ještě letos, potvrdila Škoda

AutoMoto

Za volantem Škody Kodiaq po faceliftu: Vylepšení dobrého auta

Testy
Související témata:

Výběr článků

Načítám