Hlavní obsah

Příběh značky Bugatti se dočká filmového zpracování

Po filmech Legenda jménem Lamborghini a Ferrari plánuje italský producent i film sledující příběh značky Bugatti, respektive jejího zakladatele Ettore Bugattiho.

Foto: Bugatti

Logo společnosti Bugatti

Článek

Italský filmový producent Andrea Iervolino, který se podílel na vzniku filmů Legenda jménem Ferrari z roku 2022 a Ferrari z roku 2023, plánuje další film z automobilového prostředí. Sledovat by měl příběh automobilky Bugatti, především tedy jejího zakladatele a prvního ředitele, kterým byl Ettore Bugatti.

Podle webu Motor1, který na přípravy filmu upozornil, by měl film zachycovat jeho mládí, založení společnosti v roce 1909, vzestup automobilky a následné trable po smrti Jeana Bugattiho, syna zakladatele automobilky, v roce 1939.

Foto: Bugatti

Ettore Bugatti a původní Bugatti Type 56 Baby

Natáčení by mělo probíhat začátkem roku 2025 v Itálii a Francii, přičemž se znovu očekává obsazení známých herců. Podobně jako výše zmíněné filmy by se měl i tento snímek natáčet v angličtině.

Iervolino zatím neprozradil jméno režiséra ani žádných herců, s ohledem na předchozí projekty však můžeme čekat velká jména. Film Ferrari režíroval Michael Mann, zatímco hlavní hvězdou byl Adam Driver. Ve filmu Lamborghini si hlavní roli střihl Frank Grillo v doprovodu dalších známých herců.

Nejde přitom o jediný projekt z automobilového prostředí, na němž italský producent aktuálně pracuje. Podílet by se měl i na snímku Maserati: The Brothers, ve kterém se objeví i herci Anthony Hopkins a Michele Marrone pod taktovkou režiséra Bobbyho Moresca, který je držitelem filmového Oscara.

Nový automobilový vrchol: Bugatti Tourbillon má šestnáctiválec bez přeplňování

AutoMoto

Bugatti postaví zákazníkům benzínku doma, když to bude nutné

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám