Hlavní obsah

Prahou slavnostně projelo přes 400 skútrů Vespa

V pražské Troji se během tohoto víkendu konal již dvanáctý ročník PragoVespa srazu, na kterém bylo k vidění přes 400 stylových italských skútrů. Část nadšenců dorazila i ze zahraničí. Sraz pořádal Vespa Club Praha.

Foto: Petr Horník, Novinky

O víkendu proběhl sraz majitelů italských skútrů PragoVespa 2024

Článek

Na akci, která odstartovala již v pátek 21. června, dorazilo přes 400 skútrů, včetně mnoha zahraničních. Na místě byly vidět stroje například z Polska, Německa, Rakouska, Srbska nebo Itálie, která je původním domovem stroje s nadčasovým designem.

Během pátku se konaly noční projížďky Prahou, na které jezdci vyráželi po menších skupinkách. V sobotu pak proběhl zlatý hřeb programu, spanilá jízda Prahou o délce 33 kilometrů. Poté následoval křest charitativního kalendáře „Vespa Club Praha pro Kapku naděje“ na rok 2025 a dražba fotografií v něm.

Během nedělního dopoledne sraz končí a majitelé skútrů se opět vydají na cestu domů. Atmosféru ze setkání i spanilé jízdy však můžete nasát z galerie.

Připomeňme, že italská značka skútru Vespa byla registrována v roce 1946 a v překladu se jedná o italské označení pro vosu. Za motocyklem stojí Enrico Piaggio, italský průmyslník vlastnící podnik na výrobu letadel, který po konci druhé světové války potřeboval diverzifikovat výrobu.

Skútr Vespa se stal dostupným univerzálním řešením dopravy a po válce pomohl motorizovat Itálii. Díky svému nadčasovému designu, který se dodnes jen minimálně změnil, je navíc ikonou i ve světě designu a na filmových plátnech.

Rekordní kolona skútrů projela Prahou, dominovaly značky Vespa a Piaggio

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám