Hlavní obsah

Porsche ukazuje retro polepy pro 911 Dakar, inspiruje se v 70. letech

Německá automobilka Porsche představila hned trojici grafických balíčků pro svůj nejnovější sportovní model, do terénu upravený sporťák 911 Dakar. Díky úpravě laku budou nově auta vypadat jako závodní speciály z East African Rally z let 1971, 1974 a 1978.

Foto: Porsche

Porsche 911 Dakar

Článek

Porsche se znovu ponořilo do svých archivů a ze své bohaté historie vybralo něco, co musí potěšit každého milovníka rallye závodění. Pro svůj model 911 Dakar totiž německá automobilka představila tři historií inspirované grafické potisky, každý z jiného roku slavné East African Rally.

Grafické balíčky na vůz, který jsme měli poprvé možnost vidět letos v listopadu, jsou inspirovány vozy, které se účastnily slavných závodů v letech 1971, 1974 a 1978. Poslední jmenovaná varianta je nabízena oddělením Porsche Exclusive Manufactur za 5950 eur (143 tisíc korun), ostatní dvě pak po 4165 eurech.

Foto: Porsche

Porsche 911 Dakar

Když si projdeme každý z designů zvlášť, model inspirovaný vozem z roku 1971 obsahuje pouze jednoduché černé nálepky na kapotě, předních blatnících a dveřích. Mimo to balíček obsahuje i číslo devatenáct, které nesli polští jezdci Sobieslaw Zásada a Marian Bien.

Verze z roku 1974 má černou kapotu a široké modré pruhy na bocích. Její moderní provedení ovšem vynechává loga sponzorů, naopak ale nese nově nápisy Porsche.

Pravděpodobně nejžádanějším balíčkem pak bude poslední z roku 1978, který obsahuje slavné barvy Martini, jehož logo ale z kapoty rovněž zmizelo. Vůz se ale designově i tak blíží slavnému předku včetně závodního čísla 14 Vica Prestona Jr., který tehdejší závodní speciál dovezl do cíle na druhém místě.

Porsche představilo terénní 911, má zvýšený podvozek a oplastovanou karoserii

AutoMoto

Související články

Výběr článků

Načítám