Hlavní obsah

Porsche ukázalo 911 jako z porcelánu

Porsche 911 je ve verzi GT3 RS nejextrémnějším náčiním, které ještě může na silnice. Jeden kus posloužil jako prázdné plátno pro speciál oslavující 75. výročí nizozemského zastoupení automobilky. Svým polepem připomíná tradiční místní porcelán.

Foto: Porsche Nizozemsko

Speciální Porsche 911 GT3 RS na oslavu 75 let nizozemského Porsche

Článek

Zlaté, chromové či třeba matné polepy aut jsou běžné, ale vzor tradičního nizozemského porcelánu se jen tak nevidí.

Speciál má na svědomí divize Porsche Exclusive Manufaktur, která je známá svými složitými možnostmi personalizace. Výsledkem je nápadný design s modrými květy na bílém pozadí. Tento vzor zdobí celou karoserii sportovního vozu, včetně bočních ploch jeho masivního křídla.

Vzor „Delfts Blauw“ odráží tradiční vzory modrých květin, které se nacházejí na delftské keramice vyrobené ve stejnojmenném holandském městě pod názvem delftská fajáns.

Vzhled je doplněn modrým pruhem, který se táhne od předního k zadnímu nárazníku, nápisem Porsche po stranách a obtisky s číslem 75 na dveřích, které připomínají 75 let Porsche v Nizozemsku.

Porsche 911 prošlo začátkem tohoto roku faceliftem, ale verze GT3 RS zůstala zatím nedotčena. Je poháněna atmosférickým čtyřlitrovým plochým šestiválcem, který produkuje 386 kW, 525 k a 465 Nm točivého momentu. Tato síla je přenášena na zadní nápravu přes dvouspojkovou převodovku a agresivní aerodynamice vozu odpovídá stejně agresivní nastavení podvozku.

Porsche 911 přijíždí poprvé s hybridním pohonem, nadšence však nezklame

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám