Hlavní obsah

Porsche Taycan dostalo unikátní lak, který mění odstíny

Jedinečné Porsche Taycan s označením Celestial Jade dostalo speciální dvoubarevný lak, který mění odstíny. Jeho vývoj trval rok, samotná aplikace pak zabrala 80 hodin. Vůz bude nejprve vystavován, následně bude vydražen na podporu dobré věci.

Foto: Porsche

Porsche Taycan Turbo S Celestial Jade

Článek

Automobilka Porsche, respektive její zastoupení pro oblasti Asie a Pacifiku, se pochlubilo unikátním modelem Porsche Taycan Turbo S Celestial Jade, na jehož vzniku se podíleli i odborníci z programu zakázkových vozů Sonderwunsch v rámci oddělení Porsche Manufaktur.

Vůz Celestial Jade, v překladu Nebeský nefrit, má podle automobilky symbolizovat proces transformace minerálů do drahých kamenů, zejména tedy nefritu. Jak automobilka dodává, během tisíciletého procesu se i drobné změny teplot mohou projevit a zanechat na kamenech specifické barevné stopy. A právě tím je inspirován i unikátní lak, jehož vývoj trval zhruba rok. Samotná ruční aplikace na automobil pak trvala zhruba 80 hodin.

Dva odstíny a vrstva jako sklo

Lak je tvořen dvojicí odstínů Chromaflair, které se vzájemně prolínají. V barvě jsou navíc drobné vločky, které se skládají z neprůhledné reflexní vrstvy hliníku. Ta je obklopena vrstvou podobnou sklu, která má pak v závislosti na tloušťce různé barvy. Samotné vločky jsou přitom padesátkrát tenčí než lidský vlas.

Porsche Taycan má svůj vrchol. Verze Turbo GT už láme rekordy

AutoMoto

Díky speciálnímu složení tak barva v závislosti na světle a úhlu pohledu mění svůj odstín. V přední části se promítají světle zelené, žluté a zlaté tóny, v zadní části pak odstíny šedé, modré a černé.

Kromě speciálního laku dostal vůz také speciální loga připomínající mytickou bytost LongMa, která má hlavu draka, tělo koně a měla by ztělesňovat sílu. Navíc se jedná o symbol, který by měl přinášet štěstí.

Unikátní Porsche Taycan Turbo S Celestial Jade bude v následujících měsících putovat po výstavách v oblasti jihovýchodní Asie. V roce 2025 by pak vůz měl být vydražen na podporu dobré věci, jak uvádí automobilka.

Modernizované Porsche Taycan představeno, Turbo S je historicky nejvýkonnějším modelem značky

AutoMoto

Související články

Výběr článků

Načítám