Hlavní obsah

Polský úpravce propůjčil Mercedesu třídy G ještě větší retro vzhled

Terénní mercedes z dílny polského úpravce Carlex v podobě konceptu nabízí stylový retro vzhled, který zaujme zejména v přímořských letoviscích. Zajímavá je také pestrá paleta barev.

Foto: Carlex Design

Carlex G-Vintage

Článek

Mercedes-Benz třídy G se vyrábí již od roku 1979, jeho design se však během mnoha evolucí příliš nezměnil. Hranaté tvary s kulatými světlomety a vystouplými blinkry ovšem vytvářejí ikonickou siluetu, kterou se různými modifikacemi snaží ozvláštnit celá řada úpravců. Většina přitom volí přehnaně agresivní vzhled, ale najdou se i výjimky.

Jednou z nich je modifikace G-Vintage od známého polského úpravce Carlex Design, která naopak sází na stylové retro. Nejnovější generace třídy G se tak svým vzhledem i různými doplňky vrací do sedmdesátých let.

Exteriér zaujme novým body kitem, tvořeným karbonovými a kovovými doplňky. Karoserie dostala bohaté chromování a v podbězích se objevují nová 20“ kola s retro poklicemi a bílou bočnicí. Logo třícípé hvězdy se z masky, kde je nyní logo úpravce, přesunulo na kapotu.

Úpravou prošla také kabina, slibující čalounění v kombinaci „vitange“ kůže a Alcantary, zatímco podlaha nákladového prostoru je dřevěná. K dispozici jsou tři barevné kombinace interiéru a kombinace devíti originálních barev exteriéru.

Úpravce nezmiňuje rozsah technických úprav, podvozek by však měl být zvýšen a rozšířen pro lepší výkony. Vůz vycházející ze specifikace G63 by měl nabídnout výkon 805 koní, točivý moment 1020 Nm a maximální rychlost 260 km/h.

Společnost Carlex nezmiňuje cenu úprav, je však pravděpodobné, že se bude odvíjet od konkrétních požadavků každého jednotlivého zákazníka.

Legenda do zásuvky. Mercedes představil elektrickou třídu G

AutoMoto

Auto na celý život? Mercedes tvrdí, že 80 % offroadů třídy G je stále na trhu

AutoMoto

Výběr článků

Načítám