Hlavní obsah

Pětiletý chlapec překonal 300 km/h. Řídil skutečné lamborghini

Syn tureckého motocyklového závodníka Kenana Sofuoğlu pokořil hranici 300 km/h v Lamborghini Revuelto. Je mu přitom pouhých pět let. Není to však poprvé, co sedí za volantem skutečného auta.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Revuelto (ilustrační foto)

Článek

Většině pětiletých dětí zbývá ještě třináct let k tomu, než budou moci řídit normální, „dospělé“ auto, a to nejen proto, že nedosáhnou na pedály. Zayn Sofuoğlu však není jako většina pětiletých dětí, a tak v Lamborghini Revuelto dosáhl rychlosti 312 km/h.

Zayn je syn motocyklového závodníka Kenana Sofuoğlu a za volanty „dospěláckých“ aut jsme ho už mohli vidět. A nejen to, jezdí na motokárách, motorkách i dalších strojích. Ze skutečných aut to kromě revuelta byla také Tesla Model S Plaid, Nissan 200X či Ferrari SF90.

Jakkoli je takový kousek velkým a nedoporučeníhodným hazardem i na uzavřené trati, je třeba uznat, že Zayn se během své jízdy zdá být velmi soustředěný. Oči má upřené na horizont a po projetí cílovou čárou se nejprve podívá na přístrojový štít, pak do zpětného zrcátka a poté opět na cestu před sebou, zatímco brzdí.

Dokonce i když mu jeho otec nabídne gratulaci, opětuje gesto, aniž by odvrátil pohled od silnice. A když slaví takzvanými „donuty“ (otáčení auta kolem své osy), vypadá to, že zkontroluje okolí, než šlápne na plyn, který má přitažený blíže k tělu v dětské autosedačce.

Lamborghini Temerario: Nový hybridní V8 s 920 koňmi přepisuje pravidla supersportů

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám