Hlavní obsah

Otevřený hypersport od Pininfariny vznikl pro jediného klienta, uvnitř má i humidor na doutníky

Automobilka Pininfarina si zakládá na takřka nekonečných možnostech individualizace svých hypersportů. Výjimkou nejsou ani karosářské změny, což dokonale demonstruje jediný roadster z modelu Battista.

Foto: Pininfarina

Pininfarina Battista Targamerica

Článek

Vůz zvaný Targamerica je jedinečným kusem vyrobeným pro speciálního klienta Pininfariny, který již vlastní kupé Battista. Není to první kabriolet od Automobili Pininfarina – to by byl B95 Speedster – ale jde o první otevřený model Battista.

Stříbrná barva s modrými akcenty vzdává hold dalšímu jednorázovému kabrioletu z pera studia Pininfarina, Ferrari Testarossa Spider vyrobenému pro šéfa Fiatu Gianniho Angelliho v roce 1986.

Pro speciální model samozřejmě nestačilo odříznout střechu. Také zadní víko je jedinečné, stejně jako dveře, které jsou v kupé integrovány do střechy. Dalším pozoruhodným prvkem je doutníkový humidor integrovaný mezi sedadly.

Battista je hypersportem od automobilky Pininfarina, německé odnože legendárního italského designového domu, který vlastní indická Mahindra. Battista je technicky příbuzný s hypersportem Rimac Nevera a nabízí výkon 1900 koní ze svých čtyř elektromotorů.

Exkluzivní automobilka letos vstoupila i na středoevropský trh včetně českého, showroom otevřela v Čeladné.

V Beskydech se začínají prodávat hypersporty Pininfarina. Showroom má i svůj heliport

AutoMoto

Rekordní akcelerace. Elektromobil Pininfarina Battista je na stovce za méně než dvě sekundy

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám