Hlavní obsah

Nový Volkswagen Transporter ukazuje praktickou kabinu

Sedmá generace populárního užitkového modelu VW Transporter slibuje zcela nové prostředí kabiny, která je zaměřená především na praktičnost. Digitální kokpit tak doplní i tlačítka a řada odkládacích prostor.

Nový Volkswagen Transporter poodhaluje kabinuVideo: Volkswagen

Článek

Společnost Volkswagen Užitkové vozy pokračuje v poodhalování sedmé generace populárního modelu Transporter. Po odhalení parametrů a ukázce exteriéru přišel na řadu konečně i interiér, který je zcela nový. Ostatně můžeme připomenout, že VW Transporter je v nové generaci sourozencem Fordu Transit.

Design palubní desky by měl navazovat na minulou generaci modelu Transporter (T6.1), v každém ohledu je ale nový, jak dodává automobilka. Důraz měl být přitom opět kladen na praktičnost, díky čemuž je moderní digitální prostředí doplněno i řadou fyzických ovladačů.

V ukázce vidíme 12“ digitální přístrojový štít, který doplňuje na vrchu palubní desky instalovaný 13“ displej infotainmentu. Oba systémy nabízejí známou grafiku vozů značky Volkswagen. Ovládání usnadní nejen klasický otočný volič hlasitosti, ale také několik tlačítek rychlého přístupu pod infotainmentem a klasický multifunkční volant.

Volkswagen dál poodhaluje nový Transporter T7, design navazuje na historii

AutoMoto

Kabina přišla o tradiční páku ruční brzdy, kterou nahradilo tlačítko elektronické parkovací brzdy. Volič automatické převodovky, která je v závislosti na motorizaci volitelná i standardní, se nově přesunul na pravou páčku za volantem. Obě tyto inovace přinášejí více místa do kabiny, páka manuální převodovky jinak zůstává na původním místě ve středové konzoli.

Z videa je rovněž patrný důraz na dostatek odkládacích přihrádek, držáků nápojů atd. Důraz byl kladen také na ergonomii, přirozenou pozici za volantem a kvalitní materiály, které kromě stylu nabídnou i výdrž.

V závislosti na délce rozvoru a výšce střechy nabídne nový VW Transporter nákladový prostor o objemu 5,8 až 9 m3, díky čemuž bude možné naložit až 3 europalety. K bezpečnému ukotvení nákladu je vůz vybaven řadou úchytů.

Foto: Volkswagen

Nákladový prostor nového VW Transporter

Důležitou součástí výbavy pak bude i nabíjecí rozhraní, kdy vůz nabídne kromě USB-A, USB-C a 12V zásuvky i klasickou 230V domácí zásuvku. Verze se vznětovým motorem má 230V (400W) zásuvku umístěnou pod sedadlem řidiče, plug-in hybridní a elektrické modely mohou být vybaveny dalšími dvěma 230V zásuvkami v D-sloupku.

Kombinovaný výkon pak dosahuje 2300 W, díky čemuž by elektrifikované verze modelu VW Transporter měly být schopné napájet kromě laptopů i náročnější vybavení, jako je například kotoučová pila.

Výroba VW California 6.1 se chýlí ke konci, nástupce přijde na trh ještě letos

AutoMoto

Volkswagen Transporter poodhaluje dobrodružně laděnou verzi PanAmericana

AutoMoto

Výběr článků

Načítám