Hlavní obsah

Nový elektrický jeep se prý nezačne prodávat, dokud nebude perfektní

První globální elektromobil značky Jeep už byl představen, na zahájení prodeje se však stále čeká. Značka totiž nechce u důležitého modelu nic podcenit a trvá na jeho dotažení k dokonalosti.

Foto: Stellantis

Jeep Wagoneer S

Článek

Prvním čistě elektrickým modelem značky Jeep se stal malý model Avenger, který byl v loňské roce uveden pouze na evropské trhy. Prvním globálním elektromobilem značky s elektrickým pohonem je model Wagoneer S, představený začátkem letošního roku, na jehož prodej si však ještě budeme muset počkat.

Uvedení na trh je sice plánované na letošní podzim, šéf značky Antonio Filosa ovšem v rozhovoru pro Automotive News uvedl, že uvedení na trh je podmíněno dotažením vozu k dokonalosti. Značka kvůli tomu zapracovala i na kvalitě továrny Toluca v Mexiku, kde má výroba probíhat.

Jeep pozastavil výrobu wrangleru a grand cherokee, sklady bobtnají

AutoMoto

Pro vedení značky je kvalita dokonce důležitější než dodržení původního termínu uvedení na trhy, jak vyplynulo z rozhovoru. „Načasování je důležité, ale ještě důležitější je, aby bylo vozidlo dokonalé pro spotřebitele, kteří nám dají příležitost a koupí si ho,“ uvedl Filosa.

Právě kvalita výroby je přitom pro americkou část divize Stellantis palčivé téma. Šéf společnosti Carlos Tavares začátkem roku přiznal, že až příliš mnoho vozidel muselo být krátce po výrobě opravováno.

Samotný Jeep Wagoneer S bude nejprve nabízen v čistě elektrické verzi, časem se ovšem očekává uvedení i verze se spalovacím motorem, kterou automobilka nevyloučila. Ostatně vůz je postaven na platformě STLA Large, která umožňuje zástavbu obou typů pohonu.

Čistě elektrický Jeep Wagoneer S v edici Launch nabídne baterii s kapacitou 100,5 kWh, výkon 600 koní, pohon všech kol a dojezd přes 480 kilometrů. Potěší také akcelerace z klidu na 96 km/h kolem 3,4 sekundy a rychlé nabíjení. Vůz bude nejprve uveden v USA a Kanadě, poté zamíří na světové trhy.

Indický klon Jeepu Wrangler přijíždí v novém provedení

AutoMoto

Výběr článků

Načítám