Hlavní obsah

Nový Dodge Charger dorazí v tovární policejní úpravě, ukazuje první upoutávka

Divize upravující automobily značky Dodge a Ram pro policejní účely se pochlubila první ukázkou nové generace modelu Dodge Charger v uniformě. Produkční verze by mohla navázat na velmi úspěšný příběh.

Foto: Dodge Law Enforcement

Koncept policejního vozu Dodge Charger

Článek

Automobilka Dodge letos představila osmou generaci modelu Charger, která přinesla celou řadu zásadních změn. Novinku zatím ukázala v čistě elektrické verzi, časem ale bude následovat i model se spalovacím šestiválcem, ikonický osmiválec už ale nedostane. Model je navíc dostupný jako kupé i sedan, čímž nahrazuje i model Challenger.

V jedné oblasti by však nový Dodge Charger mohl pokračovat ve šlépějích svého předchůdce. Minulé generace modelu si totiž získaly velkou oblibu mezi policejními sbory a bezpečnostními silami napříč USA. Není tedy divu, že automobilka pracuje i na nové generaci speciálu Charger Pursuit.

První ukázkou se na sociálních sítích pochlubila divize Dodge Law Enforcement, která se specializuje na přestavby vozidel Dodge a Ram pro policejní účely. Na snímku vidíme vůz v tradiční bílo-černé barevné kombinaci s naznačenými výstražnými světly a s nápisem „To protect and to serve“.

Poslední Dodge s osmiválcem Hellcat se chystá do důchodu ve dvou speciálních edicích

AutoMoto

Ačkoliv jde o dost tmavý snímek, s ohledem na tvary kapoty nárazníku lze předpokládat, že jde o vůz v provedení Daytona EV, tedy s čistě elektrickým pohonem. Pro potřeby policistů by větší smysl dával spalovací řadový šestiválec Hurricane, v zámoří už se ale našel i policejní sbor, který vsadil čistě na elektromobily.

Model Daytona EV přitom slibuje výkon v rozmezí 462 až 680 koní a dojezd až 510 kilometrů. Přeplňovaný šestiválec pak nabídne výkon od 426 do 558 koní. Pro policejní potřeby by pak dávala smysl především karoserie sedan, její uvedení se však očekává až během příštího roku.

Podle webu Mopar Insider by koncept policejního speciálu Dodge Charger mohl mít premiéru během říjnové konference Association of Chiefs of Police, konané v Bostonu. S ohledem na skutečnost, že Dodge Charger zůstává jedním z mála policejních sedanů v nabídce, se přitom očekává poměrně slušný zájem o produkční vůz.

Nový Dodge Charger přijíždí jako sedan a kupé, nabídne elektromotor i šestiválec

AutoMoto

Dodge nechal zaznít svůj elektrický osmiválec, ale ovace nesklidil

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám