Hlavní obsah

Novodobá AC Cobra přijíždí jako kupé. Poprvé v historii

Původní AC Cobra se vyráběla mnoho let v různých verzích, ovšem vždy jako roadster – nikdy neměla pevnou střechu. To se však nyní s modelem Cobra GT Coupe mění. Automobilka AC Cars, která loni představila novodobou cobru, přichází s verzí s pevnou střechou.

Foto: AC Cars

AC Cobra GT Coupe

Článek

Originální kupé s přídí s kulatými světlomety přichází na svět poprvé v historii modelu AC Cobra. Pod kapotou má V8 a stojí téměř 10 milionů korun.

Kupé přijíždí na trh jako sportovní verze Clubsport Edition zaměřená na závodní dráhy. Je vybavena přeplňovaným osmiválcovým motorem o výkonu 596 kW a její výroba je omezena na 99 exemplářů.

Následně je v programu sériová výroba silničního provedení GT Coupe, které bude nabízeno buď s atmosférickou V8 o výkonu 335 kW, nebo s přeplňovanou V8 o výkonu 537 kW.

Foto: AC Cars

AC Cobra GT Coupe

Novinka má karoserii typu Kammtail s useknutým zadkem, jako závodní kupé Carolla Shelbyho, ovšem zachovává si kulaté světlomety roadsteru, kdežto Shelby pro své závoďáky používal aerodynamičtější přídě.

Ceny začínají na 325 tisících liber (9,66 milionu korun) bez daní a každý vůz bude postaven v dílně AC ve Velké Británii s karbonovou karoserií delší než u původní cobry, aby byl vůz pohodlnější a uživatelsky přívětivější pro moderní řidiče.

Nová AC Cobra je na světě, pohání ji pětilitrový osmiválec

AutoMoto

Výběr článků

Načítám