Hlavní obsah

Nové bugatti je elektrické a má jen 14 koní, přesto je snadné si ho zamilovat

Bugatti se často zaměřuje na výjimečné edice a varianty svých hypersportů. Poslední specialita je však výrazně menší, jde o Baby II Type 35 Centenary Edition.

Foto: Bugatti

Bugatti Baby II Type 35 Centenary Edition

Článek

Model, vytvořený ve spolupráci s The Little Car Company, specialistou na zmenšení, který ale vyrábí plně funkční vozy, slaví 100. výročí debutu modelu Type 35 na Grand Prix de Lyon v roce 1924.

I když původní vůz v závodě nezvítězil, Bugatti poznamenalo, že „Type 35 pokračoval v dosažení více než 2500 vítězství a umístění na stupních vítězů během 10 let, čímž se stal nejúspěšnějším závodním vozem všech dob“.

Nyní připomíná toto dědictví nová speciální edice, která je založena na již dříve uvedeném zmenšeném retro závoďáku Baby II Pur Sang. Každý má ručně vyrobenou hliníkovou karoserii s polepy inspirovanými šesti závodními vozy Type 35. 

Výsledkem je, že mají exteriér s ručně malovanými vstupními čísly na chladiči, kapotě a zádi.

Uvnitř můžeme vidět černé kožené sedadlo, volant s dřevěným věncem a přístrojovou desku s mosazným identifikačním štítkem. Ten má číslo podvozku, které odpovídá jednomu z původních vozů.

Vozidla o tříčtvrteční velikosti původního modelu mají 2,8kWh baterii a elektromotor s výkonem až 14 koní. I když to není mnoho, stačí to k tomu, aby auto dosáhlo rychlosti 68 km/h. Výroba je omezena na šest kusů, cenu značka nezveřejnila.

Nový šestnáctiválec od Bugatti se zbaví turbodmychadel

AutoMoto

Bugatti už testuje nový hypersport, nástupce chironu halí pestrobarevná fólie

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám