Hlavní obsah

Nová Škoda se bude jmenovat Kylaq

Chystané malé SUV značky Škoda pro indický trh má jméno Kylaq. Fanoušci značky jej vybrali prostřednictvím online hlasování. Kylaq se zařadí pod SUV Kushaq a stane se novým základním modelem v místní nabídce koncernu VW, a to jak velikostí, tak cenou.

Foto: Škoda Auto

Upoutávka na Škodu Kylaq

Článek

Název odpovídá tradičnímu škodováckému značení SUV se spalovacími motory, začíná tedy na „k“ a končí na „q“. Je odvozen ze sanskrtského slova pro křišťál.

Automobilka pro tento účel registrovala více názvů, včetně např. kwiqu, kymaqu, kariqu či kyroqu.

Škoda Kylaq, ještě beze jména, byla poodhalena v únoru prostřednictvím skici přídě, v nejnovější upoutávce odhaluje svůj profil. SUV bude prvním indickým modelem s designovým jazykem Škoda Modern Solid se zvýrazněným podpisem LED osvětlení. Novinka dorazí na indický trh na začátku příštího roku.

Foto: Škoda Auto

Upoutávka na Škodu Kylaq

Škoda poodhalila nové SUV pro Indii, může se jmenovat Kwiq nebo Kylaq

AutoMoto
Foto: Škoda Auto

Upoutávka na Škodu Kylaq zveřejněná v únoru 2024

Po větším kushaqu a sedanu Slavia jde o třetí Škodu na speciální indické platformě MQB-A0-IN, kterou má v rámci koncernu Volkswagen na starosti právě mladoboleslavská automobilka.

Škoda uvádí, že jednotný konstrukční základ platformy je zaměřen na vysokou úroveň lokalizace, nízké provozní náklady a snadnou výrobu. Jedná se o první platformu, kterou společnost vyvinula mimo Evropu a která je navržena pro potřeby indického trhu.

Zároveň umožňuje použití úsporných motorů a bezpečnostních systémů specifických pro místní podmínky a také plnění nových a přísnějších indických bezpečnostních a emisních norem.

Škoda si klade za cíl prodávat v Indii do roku 2026 ročně 100 000 vozů, stát se do roku 2030 nejprodávanější evropskou značkou a v rámci odpovědnosti za tento region dosáhnout pro všechny značky koncernu pětiprocentního podílu na trhu.

Škoda představuje Kushaq, indický crossover má silnější klakson a nevadí mu kaluže

AutoMoto

Škoda představuje sedan Slavia, novinku pro Indii jsme prohlédli do detailu

AutoMoto

Anketa

Jaký název byste vybrali pro nové malé SUV Škody Auto určené pro indický trh?
Kwiq
72,4 %
Kymaq
5 %
Kylaq
8,5 %
Kariq
7,6 %
Kyroq
6,5 %
Celkem hlasovalo 3300 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám