Hlavní obsah

Nissan začíná odhalovat novou generaci patrolu

Automobilka Nissan připravuje svět na "odhalení ikony"; pravděpodobně půjde o novou generaci terénního modelu Patrol. Vůz bude odhalen za měsíc na Blízkém východě.

Foto: Nissan

Upoutávka na nový Nissan Patrol

Článek

Automobilka Nissan začíná s postupným odhalováním nového SUV, které má kompletně spatřit světlo světa 4. září. Do té doby má každý čtvrtek ukázat jednu část vozu - a první je mřížka na přídi.

Nissan přímo neuvádí, že půjde o nový patrol, ale odhadované rozměry vozu pod plachtou, který je k vidění na webu blízkovýchodní divize automobilky, naznačují právě tento model. Také se uvádí, že půjde o „odhalení ikony“. A které SUV Nissanu je ikoničtější než právě patrol?

Foto: Nissan

Upoutávka na nový Nissan Patrol

Nová generace má sdílet žebřinový rám s Infiniti QX80, ovšem nejspíš už nedostane osmiválcový motor, jaký mají vozy dosavadní, které se prodávají s několika modernizacemi už od roku 2010.

V loňském roce se Ivan Espinosa, ředitel globálního plánování a produktové strategie u Nissanu, nechal slyšet, že nový patrol bude „výrazně lepší“ než Toyota Land Cruiser 300, která je jeho hlavním konkurentem. Stejně jako ona se nový patrol nejspíš do Evropy dovážet oficiálně nebude.

Nissan zvažuje dostupný sporťák, oživil by slavné jméno

AutoMoto
Související témata:
Nissan Patrol

Výběr článků

Načítám