Hlavní obsah

Nissan představil parádní obytňák, kabina připomíná hotelový pokoj

Základem obytného vozu Nissan MyRoom je původně užitkový automobil, jeho kabina však po přestavbě připomíná spíše útulný hotelový pokoj.

Foto: Nissan

Nissan MyRoom

Článek

Obytné vozy se v posledních letech staly velmi populárním artiklem, což si uvědomuje i japonská automobilka Nissan. Na základech své užitkové dodávky Nissan Caravan, známé na lokálních trzích svou praktičností a odolností, tak postavila obytný vůz s označením MyRoom.

Nissan Caravan MyRoom byl poprvé představen v roce 2023, ovšem pouze jako limitovaná edice s označením Launch Edition. Nyní však značka zařadila model do běžné nabídky a vytvořila tak zajímavou kombinaci, kdy nepříliš výrazný exteriér ukrývá designově promyšlený a propracovaný interiér.

Malý obytný ford je zpět, automobilka představila Transit Custom Nugget

AutoMoto

Základem obytného vozu je dodávka s prodlouženým rozvorem, která měří 5080 mm. Původ v užitkovém automobilu připomínají nelakované nárazníky, černé kliky i zrcátka a obyčejná černá plechová kola. Na výběr je z několika barev karoserie, včetně možnosti bíle lakované střechy. Detailem prozrazujícím obytnou verzi je nálepka „My Room“ na okně a karoserii.

To nejzajímavější však přichází až s otevřením bočních posuvných dveří. Automobilka obložila celou kabinu dřevem a připravila modulární nábytek, díky čemuž lze obytný prostor přestavět například na jídelnu, obývák či ložnici. Soukromí zajistí žaluzie i závěsy.

Zajímavá je také koncepce lavice ve druhé řadě, ze které se dá překlopením vytvořit gauč. Současně však může sloužit i jako prodloužení postele, která může mít rovněž několik konfigurací. V kabině je osvětlení a nechybějí ani reproduktory. Napájení je zajištěno pomocí přenosné stanice využívající články z vyřazených elektromobilů Nissan Leaf.

Pod kapotou pak automobilka nabízí buď 2,0litrový zážehový motor o výkonu 130 koní, nebo 2,5litrový vznětový motor Mitsubishi o výkonu 132 koní. Obě motorizace jsou spojeny s automatickou převodovkou a pohánějí primárně zadní kola, diesel ale nabízí i pohon všech kol.

Obytná dodávka Nissan Caravan MyRoom se v Japonsku prodává od ceny 5 516 500 japonských jenů, což je v přepočtu asi 881 000 korun. Vůz je však určen výhradně pro místní trh.

Nissan zvažuje dostupný sporťák, oživil by slavné jméno

AutoMoto

Potvrzeno. Automobilky Nissan, Honda a Mitsubishi vytvářejí alianci

AutoMoto

Výběr článků

Načítám