Hlavní obsah

Nissan GT-R by se mohl vrátit do Evropy

Nissan se chystá rozšířit svou nabídku vysoce výkonných modelů Nismo dostupných ve Velké Británii, včetně návratu sportovních vozů a laděných verzí klíčových mainstreamových modelů.

Foto: Nissan

Nissan GT-R50 (ilustrační foto)

Článek

Japonská automobilka nedávno potvrdila, že na začátku příštího roku uvede do Evropy model Ariya Nismo, který se stane novou výkonnostní vlajkovou lodí elektrického SUV. Tento model bude rovněž prvním, který v regionu ponese tuto značku od doby, kdy byl GT-R Nismo stažen z prodeje kvůli stále přísnějším emisním normám.

Ivan Espinosa, šéf globální produktové strategie Nissanu, potvrdil magazínu Autocar, že elektrifikace umožní návrat značky Nismo do Evropy. „Budoucí podoba našich vysoce výkonných automobilů bude pravděpodobně elektrifikovaná, nejen kvůli naší značkové strategii, ale také kvůli geografickým regulacím, které nás tlačí tímto směrem,“ řekl.

„Několik našich klíčových modelů bude mít verzi Nismo, protože to je způsob, jak přinést vzrušení z vozů Nismo více zákazníkům,“ dodal manažer.

Nissan naznačil elektrifikovanou budoucnost pro značku GT-R, když loni představil divoký koncept Hyper Force. Může se produkční verze tohoto vozu dostat do Británie? „To, že je elektrický, pomůže: výroba elektrifikovaných sportovních vozů usnadní jejich příchod na mnohé trhy, které jsou dnes omezené,“ odpověděl Espinosa. „Ve Velké Británii je mnoho nadšenců,“ doplnil.

Nissan odhalil budoucnost supersportu GT-R

AutoMoto

Výběr článků

Načítám