Hlavní obsah

Nejnovější projekt Tesly nabírá zpoždění, znovu se pracuje na designu

Americký výrobce elektromobilů by měl již začátkem srpna představit plně autonomní taxi. Podle informací od zdroje přímo z automobilky se ale ani tentokrát nepovede dodržet termín.

Foto: Vincent West, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Americká automobilka Tesla je celkem dobře známá tím, že má problémy dodržovat termíny. Zejména to platí u uvádění nových modelů do výroby, což jsme naposledy mohli sledovat u pick-upu Cybertruck. Během premiéry v roce 2019 byla výroba slíbena pro rok 2021, nakonec se ale rozběhla až ke konci roku 2023.

Nyní se Tesla připravuje na premiéru svého nového projektu, kterým má být autonomní taxi s příhodným označením Tesla Robotaxi. Elon Musk o novém projektu hovoří již několik let, v dubnu letošního roku se však objevila informace, že premiéra proběhne letos 8. srpna.

Podle agentury Bloomberg, která se odkazuje na informace od zdrojů přímo ze společnosti, ale automobilka termín posunula až na říjen - zatím bez uvedení konkrétního dne a informování veřejnosti.

Tesla je teď oficiálním čínským vládním vozem

Ekonomika

Informace o dvouměsíčním odkladu premiéry měla být rozeslána interně mezi zaměstnanci, uvedl zdroj, který si přál zůstat v anonymitě. Designový tým pak podle zdrojů Bloomberg dostal za úkol ještě v tomto týdnu přepracovat některé části vozu a v plánu by mělo být postavení dalších prototypů.

Designové úpravy nedlouho před původním termínem premiéry nicméně naznačují, že by na projektu mohlo být ještě poměrně dost práce a jeho uvedení na trh by mohlo trvat delší dobu. V zámoří už přitom službu autonomních nebo částečně autonomních vozů taxi testuje či nabízí několik společností.

Tesla svolává téměř všechny cybertrucky, důvodem je obří stěrač

AutoMoto

Velká modernizace Tesly Model Y letos nedorazí, potvrdil Musk

AutoMoto

Výběr článků

Načítám