Hlavní obsah

Nejen elektromobily. Čínský BYD chystá tři plug-in hybridy pro Evropu

Plug-in hybridy jsou důležitým krokem na cestě k růstu prodejů elektrických aut, tvrdí čínský BYD, který uvede v Evropě tři taková auta.

Foto: BYD

BYD Qin L DM-i

Článek

Hybridní auta mají hrát důležitou roli v expanzi čínské značky BYD na evropských trzích. Proto chce během příštího roku kromě tří elektromobilů na starém kontinentě začít prodávat také tři plug-in hybridní vozy. Vyplývá to ze slov Stelly Liové, prezidentky společnosti, která se rozhovořila pro britský web Autocar.

„Řada lidí by chtěla vyzkoušet elektrická auta, ale mají obavy z dojezdu a váhají. Tato auta jim dávají řešení,“ nechala se slyšet. V Číně v současnosti popularita plug-in hybridů i elektromobilů s prodlužovačem dojezdu v podobě spalovacího motoru předčí elektromobily.

„Naše data ukazují, že spotřebitelé mají plug-in hybrid jako první zkušenost s elektrickou jízdou. Když si po pár letech kupují nové auto, 60-70 % je otevřeno pořízení elektromobilu,“ vysvětlila.

Pro plug-in hybridy hovoří zejména flexibilita a snížení nákladů na provoz. „Když plug-in hybridy představíte lidem a nabídnete je za konkurenceschopnou cenu, lidé si uvědomí úspory. A pak budou počty elektrifikovaných aut růst,“ dodala.

Neuvedla však, jaké modely mají v Evropě do nabídky přibýt, zda se budou dovážet z Číny, anebo vyrábět v továrně v Maďarsku. Ta má být funkční od konce roku 2025 a pomoci BYD vyhnout se dodatečným clům na čínské elektromobily. EU této značce stanovila dodatečné clo na 17,4 % z ceny vozu. „Během dvou let se BYD stane evropskou značkou. Budeme vyrábět tady, budeme vyvíjet tady,“ uzavírá odvážně Liová.

Nový plug-in hybrid BYD slibuje dojezd 2100 km na nádrž

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám