Hlavní obsah

Nedokončený Chevrolet Camaro Z/28 Paula Walkera je na prodej

Originální Chevrolet Camaro RS Z/28 z roku 1969 po známém herci Paulu Walkerovi bude k mání v aukci. Vůz pořídil s Rogerem Rodasem jako projekt na renovaci, oba ale zemřeli při nehodě.

Foto: Mecum Auctions

Chevrolet Camaro Z28 Paula Walkera

Článek

Než herec Paul Walker spolu se svým kamarádem Rogerem Rodasem tragicky zahynul při autonehodě na konci roku 2013, měli v plánu několik projektů s různými auty. Jedním z nich byl tento Chevrolet Camaro RS Z/28 z roku 1969; je jedním z posledních, které koupili. V srpnu bude vydražen aukčním domem Mecum.

Walker a Rodas nestihli auto dokončit před smrtí, ale nyní bude vítěz aukce mít možnost dotáhnout ho do konce, či i upravit. Auto bylo původně zakoupeno nové u prodejce Martens Chevrolet v kalifornském Reedly a později prodáno sběrateli Chevroletů Merlemu Dupreymu v roce 1982. Od něj ho koupili Walker a Rodas. Popis aukce odhaluje, že camaro odkoupil opět Duprey jako součást Walkerova majetku v roce 2013. Nyní ho prodává firma Solo Speed Shop.

Velký potenciál

Bude potřebovat hodně práce, aby se vrátilo do své původní krásy. Z továrny vyjelo s modrou barvou Le Mans, ale většina laku už je zničená. Zajímavé je, že stále stojí na původních kolech Z/28 Rally s pneumatikami BF Goodrich Radial T/A, a také má přední i zadní nárazníky. Exteriér potřebuje spoustu péče, ale většina panelů se zdá být bez poškození. S čerstvým lakem by tak auto mohlo vypadat skvěle.

Nový automobilový vrchol: Bugatti Tourbillon má šestnáctiválec bez přeplňování

AutoMoto

Anebo ho může nový majitel nechat zvenčí tak, jak je, a jen stav zakonzervovat. Interiér je totiž s ohledem na stáří v poměrně slušné kondici. Potahy sedaček vypadají, že jsou v dobrém stavu, stejně jako černé plasty po celém interiéru a dřevěné obložení na středové konzoli.

Sběratele zaujme, že pod kapotou je původní, výrobním číslem k vozu odpovídající motor V8 o objemu 302 kubických palců (4948 ccm) a čtyřstupňová manuální převodovka, která posílá výkon na zadní kola. Jedná se tak o ojedinělé „čisté plátno“, na němž se může vítěz dražby realizovat dle svých představ, nebo vozu zachovat jeho originalitu.

Může rozhodnout, zda obnoví pohonnou jednotku do její původní slávy, nebo ji upraví. Tak či onak, toto nedokončené Camaro Z/28 by mohlo být perfektním projektovým vozem. Ovšem pravděpodobně nebude levné. Jednak je to originální Z/28, které neprošlo renovací, a jednak má za sebou velmi slavného majitele. Mecum neuvádí ani odhad prodejní ceny.

Chevrolet Camaro ve sběratelské edici je rozloučením s poslední generací

AutoMoto

Výběr článků

Načítám