Hlavní obsah

Mini poodhaluje ostrou verzi JCW v elektrické formě

Jen pár týdnů po „poloviční“ premiéře Mini John Cooper Works se spalovacím motorem ukazuje automobilka Mini lehce maskovaný prototyp plně elektrického ekvivalentu. Již o víkendu si zajezdí na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Kamufláž spolu s tajemstvím ohledně výkonu zcela shodí letos na podzim.

Foto: Mini

Mini JCW E ve formě maskovaného prototypu

Článek

Na rozdíl od pouhého paketu JCW elektrického Mini Cooperu SE, který nepřináší žádné technické odlišnosti, bude nejspíš nový John Cooper Works E opravdový ostrý hatchback.

Mini zatím nesdělilo žádné specifikace, ale slíbilo „pokročilý elektrický pohon“, což naznačuje vyšší výkon než 160 kW varianty Cooper SE. Je pravděpodobné, že se automobilka bude snažit nabídnout podobnou úroveň výkonu ve verzích s elektrickým a spalovacím pohonem, očekávejme tak přibližně 220 kW.

Lze předpokládat, že výkonná verze elektrického hatchbacku bude těžit z ostřejšího nastavení podvozku, zdůrazňujícího mrštný „motokárový“ charakter s koly v rozích karoserie.

Design se silně podobá zmíněnému paketu JCW pro slabší variantu Cooper SE. Sdílenými prvky jsou například sací otvory v nárazníku, velký zadní spoiler, který lemuje zadní sklo, a široký difuzor. Je pozoruhodné, že elektromobil má méně agresivní estetiku ve srovnání s jeho protějšky se spalovacím motorem, které se vyznačují výraznými lemy blatníků.

Červená maskovací folie pokrývající karoserii prototypu je tvořena otisky slavných závodních tratí z celého světa. Nechybí ikonické číslo 37 zobrazené na zadním bočním okně, které vzdává hold klasickému Mini Cooper S, jenž triumfoval na Rallye Monte Carlo 1964.

Nové Mini Coopery přijíždějí i se spalovacími motory

AutoMoto

Spalovací Mini se ukazuje v ostré verzi John Cooper Works, bude závodit v Le Mans

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám