Hlavní obsah

Mini Cooper v nové verzi klame tělem

Mini John Cooper Works Trim je designová výbava inspirovaná motorsportem. Bude v nabídce pro verzi Cooper S o výkonu 150 kW a za příplatek bude vůz umět i zcela sám zaparkovat.

Foto: Mini

Mini John Cooper Works Trim

Článek

Když člověk chce ostrý design Mini John Cooper Works, ale nesedí mu tvrdost či hromada výkonu této vrcholné verze, měl dosud smůlu - komfort či vzhled musel obětovat. Provedení JCW Trim pro třídveřové mini však tento problém řeší.

Technika odpovídá o řád slabšímu Cooperu S, což znamená dvoulitr o 150 kW a 300 Nm, který rozpohybuje malý hatchback na stovku za 6,6 sekundy. Zvenčí však vidíme nové nárazníky, unikátní kola v rozměrech 17" a 18" a loga varianty JCW.

V kabině, kterou automobilka bohužel neukázala, jsou sportovní sedačky s potahem ze syntetické kůže, které „zdůrazňují exkluzivní sportovní charakter výbavy John Cooper Works barevným úpletem v oblasti ramen a červeným ozdobným prošíváním“. Barevné schéma bylo samozřejmě inspirované motorsportem a nechybí ani dekor palubní desky se vzorem ve stylu šachovnicové vlajky.

Stejně jako u ostatních nových mini je tu 240mm centrální kruhový displej, několik jízdních režimů, z nichž ten sportovní se jmenuje „Go-Kart“, a kromě úpravy nastavení vozu se také změní osvětlení interiéru na červené.

Samozřejmostí jsou různé jízdní asistenty a hlídače, z nichž je řada dnes v EU povinná. K mání je také parkovací asistent Professional, který zvládne sám rozpoznat vhodné parkovací místo a zajet do něj. Vůz také upozorní na možné nebezpečí při vystupování.

Spalovací Mini se ukazuje v ostré verzi John Cooper Works, bude závodit v Le Mans

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám