Hlavní obsah

Mercedes zvažuje konec vozů SUV kupé

Po kupátkách a pick-upu mají z nabídky značky Mercedes-Benz zmizet také třídy GLC Coupé a GLE Coupé, tedy takzvaná SUV kupé se svažující se střechou. Své místo však podle zdroje nemá jisté žádný model.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GLC 63 S E Performance Coupé

Článek

Automobilka Mercedes-Benz za poslední léta přestala nabízet kupé tříd C a S, také třídu CLS a pick-up třídy X. Starší plány také počítaly s ukončením výroby hatchbacku třídy A a MPV třídy B do konce roku 2024, nicméně tyto modely zůstávají až do roku 2026. Očekává se však, že v tu dobu budou definitivně vyřazeny z nabídky Mercedesu-Benz.

Podle zdroje webu Autocar z ústředí automobilky ve Stuttgartu se bude v řadách spalovacích mercedesů kosit dál. Potvrdil totiž dřívější zprávu německého magazínu Handelsblatt, která naznačila, že oznámení o konci dalších modelů je na spadnutí. Podle magazínu by to měly být třídy GLC Coupé a GLE Coupé, to však zdroj nepotvrdil. Pouze uvedl, že „každý dnešní model je podroben hodnocení, je to nepřetržitý proces“.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLE Coupé po faceliftu

Ačkoli druhá generace GLC Coupé s interním označením C254 je na trhu teprve krátce, nedávno faceliftovaný model GLE Coupé (C169) byl představen už v roce 2019. Kdy a jak by mohly skončit, a zda se to vůbec stane, zatím není jasné.

Mercedes-Benz plánuje ještě letos odhalit první ze čtyř vozů postavených na nové platformě MMA, kterou bude třetí generace sedanu CLA. Tento nový čtyřdveřový model, který bude v prodeji jak v čistě elektrické, tak ve spalovací verzi, budou v roce 2025 následovat nástupci dnešních CLA Shooting Brake, EQA a EQB.

Je na vás Mercedes třídy G málo retro? Polský úpravce nabízí řešení

Tuning
Související témata:

Výběr článků

Načítám