Hlavní obsah

Mercedes testuje produkční AMG PureSpeed, roadster s nevšední ochranou posádky

Automobilka Mercedes-Benz se pochlubila snímky z finálního testování nevšedního sportovního roadsteru Mercedes-AMG PureSpeed, který vznikne v edici 250 kusů. Jeho vzhled zaujme nejen maskovací fólií, ale především nevšedním rámem známým z formule 1.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG PureSpeed

Článek

Model Mercedes-AMG PureSpeed byl veřejnosti poprvé představen jako koncept během květnové akce v Monaku, nyní se však automobilka pochlubila snímky a informacemi ze závěrečné fáze testování produkčního modelu, který bude prvním ze série speciálních ultra luxusních vozů značky v modelové řadě označované „Mythos“.

Základem nevšedního roadsteru se stal Mercedes-AMG SL, který ovšem v dílnách značky prošel neobvyklou přestavbou. Z klasického roadsteru se totiž stal vůz se zcela otevřenou kabinou, ve které posádku chrání technika převzatá z vozů série F1.

První model luxusní řady Mercedes Mythos dorazí v příštím roce

AutoMoto

Posádku tak namísto čelního skla v rámu, který běžně slouží jako bezpečnostní prvek, chrání takzvaný HALO rám. Jedna jeho část vede mezi řidičem a spolujezdcem, další část tvoří oblouky za posádkou. Ta by tak měla být chráněna i v případě dopravních nehod. Pro členy posádky jsou navíc v autě připravené helmy, které je ochrání i před rozmary počasí.

Už jezdí na silnicích

Automobil je nyní v závěrečné fázi testování, která už probíhá na veřejných silnicích. Ostatně protože se jedná o derivát již produkčního vozu, stačí automobilce podstatně kratší čas na testování. Vůz by se měl nyní prohánět po zakroucených silnicích v severních částech Itálie a čeká ho i testování na okruhu Nardo.

Jeho finální design zatím maskuje fólie, oproti klasickému Mercedesu-AMG SL se však neočekávají zásadnější změny. Produkční model ale stále může překvapit. Na jeho vývoji se totiž podílela i italská společnost Pininfarina, která má bohaté zkušenosti s vývojem speciálních automobilů.

Mercedes-AMG PureSpeed vznikne v limitované edici 250 kusů, které jsou rezervovány pro fanoušky a sběratele značky. Termín premiéry ani očekávanou cenu neznáme, protože se však jedná o první z řady vozů Mythos, pravděpodobně bude částka mnohem vyšší než u běžného modelu AMG SL. Jeho cena začíná na 3,4 milionu korun, vrcholná plug-in hybridní motorizace ale přijde na bezmála 6 milionů korun.

Nový Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic slibuje ještě sportovnější zážitek, nejen na okruzích

AutoMoto

Výběr článků

Načítám