Hlavní obsah

McLaren vzdává hold slavnému jezdci F1 originálním designem supersportu a formule

Na připomínku 30 let od tragické havárie, při které zemřel pilot Ayrton Senna, připravila automobilka McLaren speciální edici modelu Senna i závodního stroje MCL38.

Foto: McLaren

McLaren představil speciální design vozů na poctu jezdce Ayrtona Senny

Článek

Ayrton Senna, mimořádně nadaný brazilský pilot formule 1, zemřel při nehodě na italském okruhu Imola v roce 1994. K připomínce 30 let od této tragédie se společnost McLaren, nabízející model pojmenovaný po slavném jezdci, rozhodla představit speciální design jak pro supersport Senna, tak pro formuli MCL38.

Formule, která se objeví na Velké ceně Monaka, je ozdobena kombinací zelené, žluté a modré barvy, podobně jako helma slavného jezdce. Výrazné barvy, odkazující na brazilskou vlajku, pak doplňuje ještě několik černých detailů nelakovaného karbonu.

Také supersport McLaren Senna dostal barevnou úpravu kombinující zelenou, žlutou a modrou barvu. Při jejich nanášení pak měla automobilka použít speciální techniku, díky které se jednotlivé barvy elegantně propojují bez vytváření jiných odstínů.

Na zadních bocích byl speciální technikou vytvořen portrét jezdce, přičemž na jedné straně je se závodnickou přilbou, zatímco na druhé straně vozu bez přilby. Tečky, které portrét vytváří, přitom byly aplikovány ručně. Specialitou je také písmeno S na bocích křídla a nápis Senna přímo na křídle.

Pestrobarevná kombinace se objevuje také v kabině. Sportovní sedadla zaujmou žlutou Alcantarou, na dveřích čalouněných černou Alcantarou je pak žlutou barvou vyveden podpis slavného jezdce a také jeho známá fráze: „Nemám žádné idoly. Obdivuji práci, odhodlání a schopnosti.“

Automobilka McLaren má nového majitele, stát Bahrajn

AutoMoto

McLaren Artura dostal otevřenou verzi

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám